Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hokejovému Znojmu přibývají posily i sponzoři. Na svou stranu získalo i radnici

Hokejisté znojemských Orlů se před prvoligovou sezonu mohutně nadechují. Mužstvo se po postupu z druhé ligy připravuje na ročník v Chance lize, ve které nechce být rozhodně jen do počtu. Tým sbírá posily, sponzory a získává také přízeň radnice, se kterou má novou dohodu o podpoře klubu.

Hokejové Znojmo staví kádr pro první ligu. Sází na veterány i osvědčené opory

Hokejisté Znojma čeká návrat do profesionální české soutěže. Po postupu z druhé ligy a následných dohadech o finanční podpoře se klub chystá na sezonu v prvoligové soutěži a staví kádr. Na soupisku zapsali Orli například například navrátilce...

Orli ze Znojma v minulém ročníku suverénně ovládli druhou ligu a zajistili si postup. Návrat profesionální soutěže do města u řeky Dyje nebyl samozřejmý. Klub potřeboval navýšit rozpočet, k čemuž nakonec pomohl kraj i město. S radnicí stvrdil celek z jihu Moravy dohodu o spolupráci, která oddílu zaručuje vyšší finanční podporu i do budoucna.

„Memorandum je na jedné straně vyjádřením naší podpory znojemskému hokeji, současně jsme do něj ale mimo jiné zapracovali i společnou vůli postupně zvelebovat zimní stadion a otevírat jej veřejnosti i mimo zimní sezonu, například formou pořádání kulturních akcí,“ uvedla znojemská starostka Ivana Solařová (ANO), podle níž jsou součástí spolupráci i pravidelná setkání radnice s funkcionáři klubu. 

Jakmile Orli zjistili, že mají podporu radních, začali také postupně nabírat sponzory. Nyní získalo hlavního partnera, jimž se stala společnost Leram. Firma specializující na lékárenské služby a distribucí léčiv podepsala se zavázala k podpoře na příští ročník. „Jsme rádi, že se nám podařilo získat tak důležitého partnera, těšíme se na spolupráci a děkujeme za důvěru ve znojemský hokej,“ komentoval prezident Orlů Pavel Ohera.

Kádr se rýsuje 

Vzhledem k podpoře soukromých firem i veřejných institucí začalo Znojmo výrazně posilovat o kádr, aby bylo v konkurenci Vsetína, Zlína či Jihlavy konkurenceschopné. Mezi tahouny mužstva budou patřit někdejší útočníci se zkušenostmi z extraligy i reprezentace Jan Hruška, Tomáš Svoboda nebo Radim Matuš. Obranné řady doplnil ofenzivní bek Jan Bartko nebo talentovaný odchovanec brněnské Komety Patrik Fajmon. Jednou z posledních akvizicí se stal slovenský brankář Roman Durný, který loni dotáhl druholigové Humenné do nejvyšší slovenské soutěže. Urostlý brankář se zkušenostmi z mládežnických reprezentací nebo nižších zámořských soutěží doplnil v brankovišti Dominika Groha a Matěje Žajdlíka.  

Variantu tří brankářů jsme řešili už na začátku přípravy. Měli jsme na stole různá jména, ale když se naskytla možnost podepsat Romana Durného, sáhli jsme po ní. Bereme to jako zvýšení konkurence. Podle zpráv ze Slovenska a zápasů co jsme viděli, tak v bojích o postup do extraligy předváděl výborné výkony. Věříme tedy, že bude podobně pokračovat i u nás ve Znojmě,” uvedl na klubovém webu kouč Znojma Jiří Beroun, jenž svěřence povede do prvoligového boje poprvé 13. září v domácím zápase proti Jihlavě.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Křepela/Hc Znojmo

Štítky Znojmo, Chance liga, První, Přestupy, Radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejovému Znojmu přibývají posily i sponzoři. Na svou stranu získalo i radnici  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.