Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hokejové Kometě začala letní dřina. Chceme nového střelce i obránce, zní z klubu

Hokejisté brněnské Komety jsou zpět v zápřahu. Tým se poprvé sešel na prvním tréninku, kterým oficiálně zahájil přípravu na novou sezonu. Kouči Patriku Martincovi se hlásila většina mužstva včetně nových posil. Klub navíc hledá do kádru i další hráče, kteří nahradí Luboše Horkého a Tomáš Kundrátka.

Brňany čekají před startem extraligy dva měsíce intenzivního drilu pod vedením nového kondičáka Jaroslava Kratiny. Hráče čeká posilovna, neoblíbené běhání nebo souboje v kolektivních hrách. Přípravu pak zpestří tréninky na ledě. 

Kouče Martince, který se k týmu připojil v průběhu minulé sezony po konci Martina Pešouta, potěšilo, že má k dispozici takřka kompletní kádr. Nechyběly ani posily v čele s brankáře Štěpánem Lukešem, Martinem Kohoutem nebo Danielem Gazdou. Naopak někdejší hráči mistrovského Třince Tomáš Marcinko a Lukáš Kaňák či exhradecký forvard Lukáš Cingeľ mají zatím po náročné finálové sérii volno. 

„Jsou tady všichni, co mají být. Kromě kluků, kteří hráli extraligové finále, chybí ještě hráče z reprezentace. K týmu se připojí později,“ připomněl Martinec důvod absence obránců Ščotky, Kučeříka a Fleka, který nakonec jako jediný člen ze současného mužstva Brna dostal pozvánku na světový šampionát.

Šéf brněnské lavičky je zatím se skladbou týmu spokojený. Jedním dechem ale dodává, že stojí ještě minimálně o dvě nové tváře. V Brně dále nebude působit Marek Čiliak, obránce Marek Hrbas a utočníci Kim Strömberg či Radek Koblížek. Nejcitelnější ale vnímá Martinec odchody Horkého a Kundrátka.  

„Do Finska nám odešel Luboš Horký a Tomáš Kundrátek zvolil návrat do Třince. Oba hráče se nám zatím nepodařilo nahradit a hledáme adekvátní náhradu,“ sdělil kouč k odchodu dvou opor, který nyní bude sledovat i to, jak se povede v reprezentačním dresu Jakubu Flekovi. 

„Jsem rád, že Kuba se do výběru dostal. Je tam po právu, protože předváděl výborné výkony. Trošku mě mrzí, že se do nominace nedostali další naši hráči. Ale vše má i své plusy. Honzovi Ščotkovi se narodila dcera, takže aspoň může být s ní,“ dodal trenér. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vít Golda

Štítky Kometa, Brno, Příprava, Extraliga, Přestupy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejové Kometě začala letní dřina. Chceme nového střelce i obránce, zní z klubu  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.