Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Hokejové Brno ulovilo posilu v první lize. Ze Zlína přivedlo defenzivního útočníka Ondráčka

Hokejisté brněnské Komety vyrukují na soupeře s novou tváří v sestavě. Tým Patrika Martince angažoval zkušeného forvarda Jiřího Ondráčka. Čtyřiatřicetiletý hráč přišel do Brna na hostování do konce sezony z prvoligového Zlína. Opačným směrem zamířil útočník Petr Kratochvíl.

Hokejista Ondráček, který nastupuje na pozici centra i křídla, má zkušeností na rozdávání. V extralize odehrál přes 700 zápasů. Starty nastřádal v dresu Českých Budějovic a především mateřského Zlína. V letošní sezoně nastoupil v Chance lize ve čtyřiatřiceti zápasech a zapsal dvanáct bodů. Nyní doufá, že další statistické údaje přidá v Brně.

„O Jirku jako defenzivního útočníka měly zájem i jiné extraligové týmy, ale dohoda s Kometou byla prioritní," uvedl generální manažer Zlína Robert Hamrla na klubovém webu.

Ondráčkovi přepustil místo v kabině útočník Petr Kratochvíl. Pětadvacetiletý hráč, který letos v nejvyšší soutěži zapsal čtyři asistence z jednatřiceti zápasů, se stal novou akvizicí zlínských Beranů. Cele z východu Moravy doufá, že mladý hokejista pomůže zvednout tým, který je až dvanátém místě a ztrácí tři body na předkolo play-off.

„O Petra Kratochvíla jsme měli velký zájem, minulý rok si velmi dobře rozuměl s Denisem Kindlem (získali v součtu 90 kanadských bodů. Věřím, že ve zbytku sezony zvýší produktivitu našeho útoku, což vnímáme jako největší problém aktuálního týmu,“ dodal Hamrla.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto David Peška

Štítky Brno, Kometa, Extraliga, Přestupy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejové Brno ulovilo posilu v první lize. Ze Zlína přivedlo defenzivního útočníka Ondráčka  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.