Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Kometa vyhrála pošesté za sebou doma. Nad Plzní zvítězila 3:1

, aktualizováno 18. listopadu 2022, 21:02

Hokejisté brněnské Komety navázali po reprezentační pauza na předchozí výbornou formu z posledních zápasů a ve dvacátém kole si poradili na domácím ledě s Plzní 3:1. Brno zvítězilo doma pošesté za sebou, díky čemuž se drží na dostřel čela extraligové tabulky. Plzeň padla podruhé v řadě a je desátá.

Kometa vstoupila do zápasu aktivně, dobrým bruslením si vytvořila mírný tlak, ale jejím problémem byla finální přihrávka a koncovka. Do jediné vážnější šance se dostal ve 14. minutě mladý reprezentant Šalé, blafákem však na Pavláta nevyzrál.

Plzeň dobře bránila a vyrážela do brejků a po jednom z nich se dočkala vedoucího gólu, když Malát našel volného Suchého a ten zblízka do odkryté branky skóroval.

V úvodu druhé třetiny dala sice Plzeň druhý gól, který napřed potvrdilo video, nicméně Brno uspělo s trenérskou výzvou a kvůli nedovolenému bránění gólmana Furcha branka uznána nebyla.

Domácí tým vzápětí využil přesilovku, z mezikruží se svým jedenáctým gólem v sezoně blýskl Horký. V dalším průběhu dominovaly spíše obrany, ani jeden tým si nevytvořil vyloženou střeleckou příležitost.

Ve třetím dějství oba celky ještě více zpevnily zadní řady s jasnou snahou nepustit soupeře do šance a neinkasovat. Kometě pomohla k vedení opět přesilovka, tvrdou ranou se prosadil reprezentační obránce Kundrátek, jenž skóroval v sezoně podruhé. Pojistku vydřeného vítězství přidal v 57. minutě Radek Kolbížek. Brno tak nad Plzní zvítězilo v šestém ze sedmi uplynulých duelů.

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 24. Horký (Holík, A. Zbořil), 48. Kundrátek (A. Zbořil, Holík), 57. Koblížek (Ščotka) - 18. Suchý (Malát). Rozhodčí: Stano (SR), Vrba - Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0. Diváci: 7079.
Brno: D. Furch - Ďaloga, Ščotka, Kundrátek, Hrbas, Kučeřík, Gulaši, R. Černý - Horký, Holík, Flek - Koblížek, Strömberg, Zaťovič - Dufek, T. Sallinen, Vincour - Šalé, A. Zbořil, Kratochvíl. Trenér: Pešout.
Plzeň: Pavlát - Zámorský, Baránek, Vitaloš, Kvasnička, Kremláček, Houdek - Holešinský, Kodýtek, Schleiss - Rekonen, Mertl, A. Dvořák - Hrabík, Malát, Suchý - Adamec, Bitten, M. Lang - Sedlák. Trenér: Kořínek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vít Golda

Štítky Brno, Kometa, Plzeň, Extraliga, FC Viktoria Plzeň, FC Zbrojovka Brno, HC Kometa Brno, HC Škoda Plzeň, Tyko Sallinen, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa zvítězila pošesté za sebou doma. Nad Plzní zvítězila 3:1  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.