Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kometu upřednostnil před Spartou. Hokejový útočník Flek chce pomoci Brnu na vrchol

Hokejový útočník Jakub Flek má za sebou jednu z nejpovedenějších sezon v kariéře. Karlovy Vary dotáhl do předkola playoff, s českou reprezentací ukončil desetileté čekání na medaili z mistrovství světa a vysloužil nové extraligové angažmá. Devětadvacetiletý hráč zamířil do brněnské Komety, kterou upřednostnil před pražskou Spartou i karlovarskou Energií. 

Útočník, jenž vyniká zejména rychlostí či pohotovým zakončením, změnil v extralize působiště vůbec poprvé v kariéře. Dlouho dobu to přitom vypadalo, že nedílná součást základní sestavy Karlových Varů, zamíří do zahraničí. Na stole měl nabídku už v polovině loňské sezony ze švýcarského Klotenu. Z přestupu ale nakonec sešlo. Nejdříve hráče nepustil západočeský klub, posléze jednání krachla při mistrovství světa. Kolem hbitého forvarda rázem začaly kroužit extraligové celky v čele s pražskou Spartou nebo Karlovými Vary. 

Se všemi týmy jsem vedl dlouhá jednání. Hodně mě lákalo znovu si zahrát ve Varech v lajně Tomášem Rachůnkem a Dávidem Grígerem, který se vrátil z Liberce. Nakonec zvítězila vize Libora Zábranského, a proto jsem se rozhodl pro Brno. Čekám tady jen největší cíle,“ popisuje 173 centimetrů vysoký útočník, který v moravské metropoli podepsal smlouvu na dva roky. 

Hokejisté Komety se vrátili do práce. Hráči jsou nadržení, hlásí trenér Pešout

Hokejisté brněnské Komety zahájili přípravu na nový extraligový ročník. Na ledě sportovního centra za Lužánkami se hlásil trenérovi Pešoutovi téměř kompletní kádr včetně nových posil v čele s Jakubem Flekem, Janem Ščotkou či Tomášem Kundrátkem.

I když se pro čerstvého držitele bronzové medaile jedná o první výraznou změnu v kariéře, rozhodně nepřichází do neznámého prostředí. „Spoustu kluků osobně znám, takže je to pro mě jednoduší. Ať už je to Martin Zaťovič, Petr Holík, Tomáš Vincour, Michal Gulaši nebo Marek Hrbas, se kterým jsem dokonce seděl od šesté třídě na základce v lavici,“ říká jedna z osmi nových akvizic brněnského klubu.

Flek se těší v novém působišti zejména na fanoušky i na poznávání města, v němž se postupně zabydluje. „Brno celkem znám. S Vary jsme tu často přespávali, když jsme jezdili na zápasy na Moravu. V Brně už bydlím. Klub mi našel byt, který je jen dvě minuty pěšky od arény. Skoro tak ani nepotřebuji auto,“ libuje si útočník, jenž léto strávil nejen tréninkem, ale také dovolenou s přítelkyní v Turecku. U moře doléčoval šrámy z náročné sezony. „Jsme už plně připravený. Těším se už začnou zápasy i na extraligu, kterou začínáme hned proti Karlovým Varům, což pro mě bude pikantní,“ uzavírá hráč, jenž na Štědrý den oslaví třicáté narozeniny.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vít Golda/HC Kometa

Štítky Kometa, Brno, Extraliga, Přestupy, HC Kometa Brno, HC Sparta Praha, Jakub Flek, HC Energie Karlovy Vary, kariéra, Mistrovství světa v ledním hokeji, útočník, Štědrý den, Bílí Tygři Liberec, Libor Zábranský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometu upřednostnil před Spartou. Hokejový útočník Flek chce pomoci Brnu na vrchol  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.