Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hokejisté Komety se vrátili do práce. Hráči jsou nadržení, hlásí trenér Pešout

Hokejisté brněnské Komety zahájili přípravu na nový extraligový ročník. Na ledě sportovního centra za Lužánkami se hlásil trenérovi Pešoutovi téměř kompletní kádr včetně nových posil v čele s Jakubem Flekem, Janem Ščotkou či Tomášem Kundrátkem.

Náročné týdny plné dřiny a herního drilu čekají v následujících týdnech hokejisty Brna, kteří se poprvé po letních dovolených sešli pohromadě k prvnímu tréninku na kluzišti. Trenér Martin Pešout měl k dispozici takřka kompletní kádr. Chyběl jen kapitán Martin Zaťovič, který se připojí k týmu zítra. Atmosféru v mužstvu si nový šéf střídačky, jenž uplynulý ročník dovedl do předkola play-off Karlovy Vary, pochvaluje. Stejně tak jako složení kádru, který doznal po minulé nepodařené sezoně četných změn. 

Hráči byli nadržení. Musel jsem je proto trošku krotit. Co se týče kádru, jsem spokojený. Myslím si, že současné složení je konečné. Na druhou stranu v hokeji platí, nikdy neříkej nikdy. Pokud se tedy objeví zajímavý hráč na trhu, zareagujeme na to,“ hlásí trenér, jenž se do brněnského klubu vrátil po pěti letech. Tehdy coby asistent Libora Zábranského slavil s týmem titul. V letních měsících naordinuje svým svěřencům pořádnou šichtu. 

Budeme nabírat kondici. Spousta hráčů měla v létě individuální plán nebo hrála na mistrovství světa, takže byla příprava taková rozbitá. Nyní musíme vše dohnat a osvojit si systém. Chceme hrát útočný hokej, musíme mít natrénované nohy,“ plánuje kouč.

Kádr se obměnil

Brno v minulé sezoně skončilo už v předkole, když nestačilo na Liberec. I proto začal ambiciozní klub s výraznou obměnou týmu. Pryč je třeba střelec Peter Mueller (Vítkovice), důrazný útočník Daniel Rákos (Pardubice) nebo někdejší defenzivní stálice Tomáš Bartejs (Karlovy Vary). Celek navíc poměrně nečekaně opustil produktivní slovenský útočník Michal Krištof. Slovenský reprezentant dal přednost nabídce z Ruska.

Příchozí posily Komety, která zahájí nejvyšší soutěž 15. září proti karlovarské Energii, ale budí respekt. Klub přivedl hned osm nových tváří, mezi nimiž vyčnívají zejména reprezentanti v čele s držiteli bronzových medailí z posledního mistrovství světa z Finska, Jakub Flek, Jan Ščotka nebo Tomáš Kundrátek. Právě on byl měl být jedním z hlavních defenzivních pilířů sestavy. 

Moc dobře znám svoji roli. Stejně tak jako trenéři, kteří si mě kvůli tomu do týmu brali,“ neskrývá se rodák z Přerova, který se na ledě potká i s dalšími novými akvizicemi moravského celku. Jedná se například o útočníky Radka Koblížka, Kima Strömberg, Jana Dufka nebo obránce Marka Hrbase

Ohodnoť článek

Foto HC.Kometa.cz

Štítky Brno, Kometa, Extraligy, Přestupy, Příprava, trenér, hokejista, HC Kometa Brno, Tomáš Kundrátek, Jakub Flek, Lužánky, HC Energie Karlovy Vary, Mistrovství světa v ledním hokeji, Martin Zaťovič, HC Vítkovice Ridera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Tak hola hola hola taky hezky do práce jako ostatní - za hezký kačky oproti třeba slévačům a dřičům v černým řemesle........už se těším na diskusi....jak mě budou fanoušci kamenovat!!!

Středa, 27. července 2022, 10:39Odpovědět

Hokejisté Komety se vrátili do práce. Hráči jsou nadržení, hlásí trenér Pešout  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.