Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hokejisté Brna po dvou porážkách zabrali a jasně porazili Mladou Boleslav

Hokejisté Brna porazili v 18. kole extraligy Mladou Boleslav jasně 6:1, naplno zabodovali po dvou porážkách a dosáhli na nejvýraznější vítězství v sezoně. K výhře nasměrovaly Brňany tři branky v první třetině. Bruslaři naopak padli počtvrté za sebou. Na triumfu Komety se bodově podíleli především čtyři hráči: Petr Holík měl bilanci 2+2, Peter Mueller a Martin Zaťovič 0+3, vedle tria hvězdných útočníků se čtyřmi asistencemi zaskvěl obránce Vladimír Roth.

Kometa vstoupila do utkání ve velkém stylu. V první minutě sice ještě Horký při sólu neuspěl, ale ve třetí a čtvrté minutě v rozmezí 39 sekund skórovali Ďaloga s Holíkem, čímž přinesli na hokejky domácích klid. Bruslaři se dostávali do hry pozvolna. Měli výhodu dvou přesilovek, ale kromě tlaku na brněnskou branku z toho nic nevytěžili. Zato Brňané na sklonku své první přesilovky početní převahu využili - tříbrankový náskok jim dal Krištof.

Domácí eliminovali po první přestávce očekávaný nápor soupeře a brzy sami znovu udeřili. Horký dostal do jízdy ideální pas a překonal Růžičku počtvrté, přičemž již čtvrtý dnešní bod za nahrávku si připsal obránce Roth.

Mladoboleslavští vypadli z role, hůře bruslili, chyběl jim důraz, jedinou jejich šanci ve 27. minutě zmařil Kotala. Naopak Brnu se dařilo a jeho dominanci potvrdil svým druhým gólem v utkání Holík.

Pětibrankový rozdíl po 40 minutách určil ráz posledního dějství. Brno si hlídalo střední pásmo a bylo opět produktivní, když přesilovku využil Haščák. Necelých pět minut před koncem přišel o čisté konto výborně chytající Klimeš, čestným střelcem bruslařů se stal Lunter.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kometa Brno

Štítky Sport, hokej, extraliga, 18. kolo, Brno, Mladá Boleslav, FC Zbrojovka Brno, FK Mladá Boleslav, Petr Holík, Vladimír Roth, Peter Mueller, Martin Zaťovič, hokejista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Brna po dvou porážkách zabrali a jasně porazili Mladou Boleslav  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.