Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Z Číny až do Brna. Kometa zkouší kanadského útočníka Brandona Mageeho

Do kabiny brněnské Komety přibyl tento týden sedmadvacetiletý kanadský útočník Brandon Magee, který má zkušenosti z nižších zámořských soutěží nebo z KHL, kde nastupoval v dresu Kunlunu Red Star. Ofenzivní hráč přichází do Brna zatím na zkoušku.

Brněnský klub měl o hbitého forvarda, který měří 1,75 metrů, zájem už před šesti lety. Nakonec ale k transferu nedošlo, protože hráč dal přednost nabídce Dallasu. Do hlavního týmu se ale neprobojoval a většinu kariéry strávil v nižších zámořských soutěžích. V posledních letech zkoušel rodák z Edmontonu Dálném východě. V sezoně 2019-2020 si zahrál v KHL za Kunlun Red Star osmnáct zápasů, v nichž si připsal dva body za jednu branku a asistenci. Následně se přesunul do druhé ruské ligy, kde hrál za čínský KRS-BSU Beijing a ve třiatřiceti zápasech si zapsal osmadvacet bodů (14+14).

Brandon je typově univerzální útočník. Může hrát křídlo i centra. Navíc hráčů s držením hole vpravo není nikdy dost. Já věřím, že nám může hodně pomoct, ale samozřejmě o jeho možném víceletém působení v našem klubu rozhodnou v prvé řadě jeho výkony na ledě,“ uvedl na klubovém webu majitel Komety Libor Zábranský.

Ohodnoť článek

Foto Hc-Kometa Brno

Štítky Kometa, Brno, Extraliga, Posila, Kádr, HC Kometa Brno, Čína, Kontinentální hokejová liga, HC Rudá hvězda Kunlun, Brandon Magee, Dallas Stars, Edmonton Oilers, Dálný východ, Libor Zábranský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Číny až do Brna. Kometa zkouší kanadského útočníka Brandona Mageeho  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.