Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kometa podlehla Třinci počtvrté a sezóna pro ni končí, Zábranský už tým nepovede jako kouč

Hokejisté Třince jsou po Mladé Boleslavi a Liberci třetím semifinalistou extraligy. Oceláři dnes zvítězili v Brně 4:1 a sérii ovládli jednoznačně 4:0 na zápasy.

Hosté rozhodli o vítězství dvěma brankami na začátku druhé třetiny. V dalším průběhu si vedení zkušeně hlídali a ještě jej navýšili. Podobně jako Mladá Boleslav a Liberec pronikl i Třinec do semifinále bez ztráty jediného zápasu. Dvěma góly se o to dnes postaral Patrik Hrehorčák.

Hodně smutný byl utkání asisente trenéra Kometa Jiří HoráčekBohužel se nám nepodařilo vyhrát tento zápas a prohráli jsme celou sérii 0:4, máme po sezoně a hodnocení je těžké. V každém zápase série jsme tahali za kratší konec, nezbývá než pogratulovat soupeři a popřát mu hodně štěstí v dalších bojích. Alfou i omegou celé série byly góly, my jsme jich dali málo a proto jsme neměli šanci. Dokázali jsme zvrátit sérii s Vítkovicemi v předkole, ale Třinec byl momentálně nad naše síly,“ sdělil.

Zábranský končí na lavičce

Po prohře navíc oznámil kouč a majitel Komety Libor Zábranský, že tým už dále nepovede v příští sezoně jako trenér. Zábranský to sdělil hráčům v kabině a novinářům bezprostředně poté, co jeho tým prohrál v sérii s třineckými Oceláři 0:4 na zápasy a ukončil sezonu. Svého nástupce na lavičce ale zatím neoznámil. „Něco rozjednáno máme, ale dokud není nic podepsáno, tak to nebudu komentovat. Trénuji šestnáct let v tahu a musím si už odpočinout,“ řekl Zábranský.

Za osobní i klubové priority nyní majitel Komety označil výstavbu nové haly v areálu BVV a zmírnění ekonomických dopadů po koronavirové pandemii. „Věřím, že od nové sezony se do hledišť vrátí diváci a život nejen v hokeji se stabilizuje,“ dodal šéf Komety.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Kometa – Ivo Dostál

Štítky Kometa, Extraliga, Třinec, Zábranský, Playoff, HC Oceláři Třinec, Libor Zábranský, HC Kometa Brno, Bílí Tygři Liberec, BK Mladá Boleslav, Patrik Hrehorčák, Jiří Horáček, HC Vítkovice Ridera, Veletrhy Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa podlehla Třinci počtvrté a sezóna pro ni končí, Zábranský už tým nepovede jako kouč  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.