Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Třinec v prvním zápase čtvrtfinále smetl Kometu 5:0

Hokejisté brněnské Komety nezvládli první duel čtvrtfinále play-off, když na třineckém ledě podlehli domácímu celku 5:0. Klíčový byl začátek utkání. Oceláři už po třinácti minutách vedli o tři branky a zbytek zápasu už v pohodě kontrolovali. Série pokračuje zítra od 17:00 znovu v Třinci.

Brňanům hrubě nevyšel vstup do utkání. Už po minutě a čtrnácti sekundách šli Slezané do vedení. Tvrdou přízemní ranou propálil Vejmelku třinecký obránce Tomáš Kundrátek. Skóre zápasu se navíc po necelé půl minutě měnilo znovu. Brňané nevyužili přečíslení 2 na 1 a z rychlého brejku domácích inkasovali podruhé. Před brankou se objevil Michal Kovarčík, který se po přihrávce Špačka nemýlil. Když pak Slezané ve třinácté minutě využili po střele Martina Růžičky přesilovou hru, přenechal Vejmelka brankoviště svému náhradníkovi Klimešovi. Nový strážce brněnské klece už pak v první třetině neinkasoval. 

Do druhé dvacetiminutovky nastoupili Oceláři znovu velmi dobře a po šesti minutách využili příležitost jít do vedení o čtyři branky. Střelou z první se prosadil kanadský útočník Jack Rodewald, jenž zamířil na Klimešovu lapačku. Brno se marně snažilo prosadit přes dobře hrající obranu Slezanů. Když už se dostali hráči v modrobílém do šance, narazili na spolehlivě chytajícího Kacetla. Největší příležitosti si vypracovali Brňané v polovině hry, když hráli přesilovku. Na střely Muellera byl ovšem třinecký brankář dobře připraven. Ve druhé třetině už branka nepadla. Naopak přibylo soubojů a strkanic. 

Do třetí třetiny nastoupili Oceláři s cílem kontrolovat hru, což se jim zdárně dařilo. Ve 46. minutě hry dokázali ještě navýšit skóre. Erik Hrňa sice zlomil při střele hokejku, jenže právě tím zmátl brněnského brankáře, který puk propustil za svá záda. Závěr utkání nabídl ještě tvrdé zákroky na obou stranách. Na výsledku to ovšem už nic nezměnilo, a tak se Třinec ujal vedení ve čtvrtfinálové sérii 1:0. Brno má šanci na reparát již zítra. Zápas začíná v 17:00 hodin na stanici ČT sport. 

Ohodnoť článek

Foto FB Kometa Thomas Gažda

Štítky Kometa, Třinec, Extraliga, Playoff, HC Oceláři Třinec, Brno, čtvrtfinále, FC Zbrojovka Brno, Tomáš Kundrátek, Martin Růžička, Jack Rodewald, Erik Hrňa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třinec v prvním zápase čtvrtfinále smetl Kometu 5:0  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.