Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kometa si vynutila pátý zápas, drama s Vítkovicemi rozhodl v prodloužení Holland

, aktualizováno 14. března 2021, 20:41

Hokejisté brněnské Komety dnes zvládli čtvrté utkání série předkola playoff s Vítkovicemi 2:1 po prodloužení. V nastaveném čase po necelých sedmi minutách hry rozhodl brněnský obránce Rhett Holland, který s přispěním teče vítkovického Kaluse propálil Dolejše. Brno tak srovnalo stav série na 2:2. Rozhodující zápas se hraje v úterý v Ostravě.

Oba týmy nastoupily do čtvrtého utkání svižně. Šance se střídaly na obou stranách hřiště. Skóre se měnilo poprvé v 11. minutě hry, když se prosadil vítkovický útočník Marek Kalus, který využil přihrávku spoluhráče Flicka a sám před Vejmelkou se nemýlil. Skóre se poté už v první dvacetiminutovce neměnilo. 

Druhá část sice branky nenabídla, i tak se v ní udály zajímavé momenty. Jednoznačně nejzajímavější a zároveň nejdiskutovanější byla akce z 35. minuty hry. První útočná formace Brna sehrála pěknou souhru, na jejímž konci byl Petr Holík, který střelou švihem zamířil přesně do levého rohu branky. Radost Brnu ovšem zkazila trenérská výzva Vítkovic. Rozhodčí Pešina po zhlédnutí záznamu nakonec branku odvolal. Důvodem byl kontakt brněnského kapitána Zaťoviče s hostujícím brankářem. Brno si tak na snížení muselo počkat až do třetí části. 

V poslední dvacetiminutovce se tlačili Brňané za vyrovnáním. Naráželi ale na spolehlivou ostravskou obranu v čele s brankářem Dolejšem. Také Vítkovice měly ale blízko k rozhodující brance, jenže všechny příležitosti kryl jistými zákroky Vejmelka. Kometa se dočkala vyrovnání v 52. minutě. V přesilové hře vypálil Král a do jeho rány vložil hůl Jakub Klepiš, který pohotovou tečí srovnal stav duelu. Velkou šanci měl pak ještě vítkovický Lakatoš, ovšem na domácího gólmana nevyzrál. 

Prodloužení nabídlo dvě velké šance na obou stranách. Nejprve zahodil v ideální střelecké pozici příležitost Rákos, který mířil jen vedle ostravské branky. Na druhé straně měl obrovskou možnost Kalus, jenže si vylámal zuby na brankáři Komety. Právě Kalus se nakonec stal ústřední postavou prodloužení i celého zápasu. Po zahozené šanci v obranném pásmu smolně tečoval střelu brněnského obránce Rhetta Hollanda a nešťastnému Dolejšovi propadl kotouč mezi betony.

Brno tak díky vítězství srovnalo stav série na 2:2. Rozhodující zápas se hraje v úterý od 19:00 v Ostravě. Utkání vysílá ČT sport.

Ohodnoť článek

Foto FB Kometa Vít Golda

Štítky Kometa, Vítkovice, Extraliga, Playoff, HC Vítkovice Ridera, FC Zbrojovka Brno, Marek Kalus, Petr Holík, Jakub Klepiš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa si vynutila pátý zápas, drama s Vítkovicemi rozhodl v prodloužení Holland  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.