Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Jágrovo Kladno vyloupilo Kometu a udrželo si naději na udržení v lize. Brňané mají jisté čtvrtfinále

Hokejisté Komety v neděli podlehli doma Kladnu 1:2. Na vítěznou branku kladenských nahrával i Jaromír Jágr. Kladno si díky výhře v Brně udrželo šanci na setrvání v nejvyšší hokejové lize, na Litvínov, Pardubice a Vítkovice ztrácí dvě kola před koncem tři body. Kometě i přes prohru zajistila jistotu čtvrtfinále výhru Olomouce nad Hradcem.

Úvod zápasu patřil domácím, kteří nasadili do hry tři juniory a dva dorostence. Gólová odměna za úvodní nápor přišla v osmé minutě, kdy se Mueller proháčkoval středem obrany a překonal Brízgalu, který na poslední chvíli po rozcvičení vystřídal zraněnou kladenskou jedničku Godlu.

Kladno bylo blízko vyrovnání v přesilové hře, ale Jágrovu dorážku z bezprostřední blízkosti vychytal Vejmelka. Ten chytil i střelu Barinky a doložil tak pevnost a kompaktnost brněnské obrany.

Hosté hráli na přelomu první a druhé třetiny přesilovou hru, která i bez využití odstartovala jejich nápor a ofenzívu. Opět pálil nebezpečně Jágr, připojil se k němu Stach, ale Vejmelka byl vždy na místě. Brněnský gólman kapituloval až po dlouhém sólu O'Donnella z vlastního pásma v polovině základní hrací doby.

Šance se pak střídaly na obou stranách, u domácích měli gól na hokejkách Vincour a Holík, u Kladna Zikmund a Vampola.

Vzhledem k průběžným výsledkům Litvínova a Pardubic stálo Kladno před těžkým úkolem - odvézt si z Brna jakýkoliv bodový zisk. Jeho ofenzívu opět táhl Jágr, ale ani při jeho dalším pokusu Vejmelku nepřekonal.

Kladno ustálo tlak Komety v přesilovce a udeřilo po akci svého majitele, který nahrál Zikmundovi a jeho střela vymetla horní roh Vejmelkovy branky. Kometa hrála v dalším průběhu dvě přesilovky, jenže domácím stála v cestě kladenská bojovnost. Díky svému nasazení ustáli Středočeši i pokus Brna o vyrovnání během závěrečné power play.

Ohodnoť článek

Foto Kometa Brno, Jiří Grulich

Štítky kladno, kometa, jágr, čtvrtfinále, udržení, Rytíři Kladno, Jaromír Jágr, HC Kometa Brno, Brno, HC Verva Litvínov, HC Dynamo Pardubice, HC Vítkovice Ridera, HC Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO/GÓLY: Jágrovo Kladno vyloupilo Kometu a udrželo si naději na udržení v lize. Brňané mají jisté čtvrtfinále  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.