Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Nejvyšší výhra v novodobé historii. Kometa doma seřezala Vary 9:1, Mueller nastřílel hattrick

Historicky nejvyšší výprask nadělila v pondělí brněnská Kometa hokejistům Karlových Varů. Za bohatého přispění hattricku Američana Petera Muellera totiž Brňané nadělili Energii na cestu na západ Čech devět gólů. Konečné skóre historického zápasu - 9:1.

V první třetině zápasu o místo v první šestce extraligové tabulky se hrálo prakticky na jednu bránu. Kometa na svého západočeského soupeře nastoupila a brankář Filip Novotný musel být od prvních sekund ve střehu. Zajímavé šance měli Vincour a Dočekal. První jmenovaný střelou po buly trefil jen lapačku gólmana, jeho spoluhráč pak o chvíli později nebyl daleko od toho, aby se prosadil nahozením z úhlu od mantinelu. Na začátku 7. minuty již Novotný poprvé kapituloval. Petr Holík se efektně prosmýkl do útočného pásma kolem několika hráčů a z levého křídla prostrčil kotouč směrem na Petera Muellera. Americký útočník pak nedal brankáři soupeře šanci rychlým zasunutím kotouče mezi betony – 1:0.

Brňané byli i nadále aktivnější a počet střel na Novotného stále narůstal. Jednu takovou vyslal mladíček Stanislav Svozil, Jakub Orsava puk tečoval svou holí na úrovni horní tyče a po zhlédnutí videa a uznání gólu rozhodčím vedla Kometa 2:0. V závěru úvodní části měli svou první velkou šanci i hosté. Tomáš Rachůnek najížděl směrem na Vejmelku, pod tlakem obránce ale svůj únik nezakončil přesně, protože mu klička do forhendu nevyšla.

První část druhé periody se pak nesla v duchu ještě silnější modrobílé laviny. Hned v její první minutě našel kotouč u brankoviště Peter Mueller a poslal jej do brány rozhozeného Novotného – 3:0.

Tento moment byl pro karlovarského brankáře posledním v zápase, vystřídal jej Jan Bednář. Ani jeho čisté konto však příliš dlouho nevydrželo. Skvělou přihrávku Hrušky usměrnil Daniel Rákos nejprve jen do betonů, napodruhé si však stáhl kotouč na bekhend a zakončil do prázdné brány. První gól pro zkušeného útočníka v dresu Komety – 4:0.

O chvíli později si Brňané zahráli přesilovou hru. Po pěkné kombinaci s Muellerem a Holíkem měl Martin Zaťovič jednoduchou práci s trefením odkryté klece – 5:0.

Snad ještě hezčí akci pak první formace Komety vymyslela necelou minutu po polovině zápasu. Petr Holík zamíchal pukem před Bednářem, přihrál volnému Peteru Muellerovi a ten zkompletoval hattrick – 6:0!

Zbývající část prostřední třetiny už však pro modrobílé tak veselá nebyla. Po neshodě Karla Vejmelky s obráncem Němcem nejprve vstřelil první gól hostů Tomáš Rachůnek – 1:6.

Ještě horší chvíle však přišla o pár minut později. Petr Holík v souboji Graňákem nehezky upadl kolenem na mantinel a musel být odvezen z ledu na nosítkách. 

V závěrečné dvacetiminutovce se vše vrátilo zpět do starých kolejí. Peter Mueller nejprve vyzval ke skórování Tomáše Plekance, který se trefil přesně pod lapačku Bednáře – 7:1.

O chvíli později podobná situace. Americká mašina znovu asistovala, tentokrát Tomáši Vincourovi v přesilovce, jenž překonal karlovarského gólmana téměř identickou střelou jako Plekanec – 8:1.

Ani to však ještě ze strany Komety nebylo vše. Jakub Orsava pláchl po pravém křídle, předložil puk najíždějícímu obránci Ivanu Barankovi na druhou tyč a ten jej usměrnil do sítě – 9:1.

Brňané tak svého soupeře naprosto rozstříleli a vrátili mu porážku z předchozího zápasu na půdě DRFG arény. Jedná se o nejvyšší výhru Komety v její novodobé historii!

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Kometa Brno | Zdroj Komentář k zápasu: Kometa Brno

Štítky kometa, karlovy vary, výhra, Peter Mueller, Brno, HC Energie Karlovy Vary, Filip Novotný, Česko, Petr Holík, Jan Bednář, HC Kometa Brno, Tomáš Plekanec, Karel Vejmelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO/GÓLY: Nejvyšší výhra v novodobé historii. Kometa doma seřezala Vary 9:1, Mueller nastřílel hattrick  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.