Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Kometa dostala lekci na ledě posledního. V Pardubicích inkasovala hned šestkrát

Poslední zápas před reprezentační přestávkou nebyl pro Kometu úspěšným. V druhém venkovním zápase na pardubickém ledě hosté nasázeli do brněnské branky šest gólů a zápas skončil 6:2. Po přestávce se Kometa utká s Třincem.

V úvodu bodovala Kometa 

Start zápasu se nesl v modrobílé barvě. Jakub Lev tečoval střelu Plekance a skóre hrálo ve prospěch Komety - 0:1. Následující čtyři minuty byly jedinou krátkou chvílí, kdy si Kometa mohla užívat vedení. Po těchto čtyřech minutách totiž Radoslav Tybor využil volného prostoru na pravém křídle a poslal puk za Vejmelkova záda - 1:1. Do šaten se tedy odcházelo s vyrovnaným skóre.

Druhou třetinu režírovali domácí

Ačkoliv měli brněnští několik šancí ze startu třetiny, tak úspěšní byli pouze domácí. Poté, co vyrazil Vejmelka kotouč před sebe, tak využil šance Denis Kindl, který puk dorazil do brány - 2:1. O tři minuty později dostal opět prostor Radoslav Tybor, tentokrát v mezikruží, a kotouč poslal do šibenice - 3:1.

Pardubice ještě utvrdily své dosavadní skóre střelou Kousala, kterou tečoval Martin Látal a Dynamo se dostalo čtyřbrankového vedení - 4:1. Náskok domácích se podařilo Kometě snížit po prudké ráně Jakub Orsavy do šibenice - 4:2. Hosté měli ještě dvě šance, ale pardubického brankáře Kacetla se už znova nepodařilo zdolat. 

„Měli jsme problém při naší moc velké aktivitě, kdy jsme dostali gól na 4:2 po taktické chybě, ale jinak jsme zápas odehráli v dobrém rozpoložení a poprvé jsme vlastně hráli do konce zápasu bez nervů,“ hodnotí pardubický trenér Radek Bělohlav.

V třetí třetině domácí jen potvrdili svou dosavadní dominanci na ledě

V třetí třetině domáci nezaháleli. Početní výhodu využili po třiatřiceti vteřinách po startu třetí dvacetiminutovky po dorážce Roberta Kousala - 5:2.

„Chvilku jsme se prezentovali hrou, kterou jsme chtěli hrát a mohli i v závěru druhé třetiny snížit. Gól jsme však nedali a po přesilovce na 5:2 jsme už nenašli způsob, jak utkání zdramatizovat,“ říká asistent trenéra brněnské Komety Kamil Pokorný. 

Ještě v téže minutě získali domácí šanci po hákování Plekance, kdy bylo nařízeno trestné střílení. Však jediný zvuk, který se ozýval pardubickou arénou, byl dunivý zvuk tyče Kacetlovy brány. V závěru třetí třetiny zápas zpečetil hattrickem Radoslav Tybor - 6:2.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Roman Kantor

Štítky hokej, Kometa, Pardubice, HC Dynamo Pardubice, HC Kometa Brno, HC Oceláři Třinec, Radoslav Tybor, Robert Kousal, Jakub Lev, Denis Kindl, Radek Bělohlav, Martin Látal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO/GÓLY: Kometa dostala lekci na ledě posledního. V Pardubicích inkasovala hned šestkrát  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.