Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Z moravského derby proti Olomouci odchází jako vítěz Kometa a vrací se do první šestky v tabulce

Moravské derby se neslo v duchu oslav šestašedesátých narozenin klubu a stého výročí Masarykovy univerzity. V tento slavnostní den Kometa na domácí půdě nezklamala a Olomouc poslala domů po výhře 4:3.

První třetinu odehráli domácí ve speciálních dresech

Do první třetiny Kometa nastoupila ve speciální sadě dresů s logem klubu a Masarykovy univerzity. Ve speciálním oděvu se domácím dařilo a hned ve druhé minutě inkasoval Jakub Lev – 1:0.

Zbytek třetiny se nesl v bojovném duchu a šance byly na obou stranách, ale nepadly už žádné další góly a domácí odcházeli do šatny s náskokem jednoho gólu.

Druhá třetina plná dvojek

Druhou třetinu opět otevřeli domácí a opět hned po dvou minutách hrací doby Luboš Horký poslal puk za záda olomouckého brankáře Lukáše – 2:0. Celá druhá třetina se držela „dvojek“ a za další dvě minuty měl co dělat Karel Vejmelka, kterého prostřelil Lukáš Nahodil – 2:1.

Skóre potvrdil Jakub Orsava, který střelou z mezikruží poslal puk do olomoucké brány – 3:1. Zbytek třetiny se nesl v dynamickém tempu, ale fanoušci se už dalších branek nedočkali. Kometa odcházela do šaten s dvoubrankovým náskokem.

Třetí třetina mohla vše změnit

Třetí periodu chtěli domácí opět utvrdit rychlým gólem ze startu, ale olomoucký brankář střelu Němce za svá záda nepustil. Na druhé straně se naopak zadařilo Olomouci. František Skládaný prostřelil Vejmelku a Olomouc se tak přiblížil ke skóre domácího týmu – 3:2.

„Z naší strany to nebyl úplně špatný výkon, celý zápas jsme dotahovali náskok domácích. Mohli jsme dokonce srovnat, ve třetí třetině se nám to na konci málem povedlo,“ hodnotí zápas olomoucký trenér Zdeněk Moták.

Kometa však vzápětí navýšila své skóre po chybě olomouckého obránce a Lukáš Kucsera poslal puk pod horní tyč – 4:2. V poslední minutě se domácí dočkali snížení po střele Lukáše Nahodila – 4:3. Olomouc měl dokonce v posledních momentech zápasu šanci srovnat, ale Vejmelka perfektním zákrokem tento scénář zavrhl.

„Olomouc přijela s vizitkou čtyř vyhraných zápasů venku v řadě. Hodně nám pomohlo, že jsme šli do vedení. Ve druhé třetině nám zase pomohla přesilovka, ve třetí třetině pak gól Lukáše Kucsery na 4:2,“ shrnul zápas asistent trenéra Kamil Pokorný.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jiří Grulich

Štítky Kometa, Olomouc, Moravské derby, SK Sigma Olomouc, HC Kometa Brno, Masarykova univerzita, Karel Vejmelka, Lukáš Nahodil, Jakub Lev, Luboš Horký, Jakub Orsava, Lukáš Kucsera, Zdeněk Moták

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO/GÓLY: Z moravského derby proti Olomouci odchází jako vítěz Kometa a vrací se do první šestky v tabulce  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.