Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Kometa dostala při premiéře pod staronovým koučem šestku. Zábranský týmu stále věří

Na brněnskou střídačku se po letech vrátil Libor Zábranský. Oceláři začali zápas velice zostra a už v první třetině vedli o tři branky. Kometa se snažila zápas otočit, ale na třinecké Oceláře nestačili. Domů se brněnští hokejisté vrátili s prohrou 6:3.

Úterní zápas se staronovým štábem na střídačce

Kometa po víkendových změnách, kdy rezignoval bývalý trenér Petr Fiala, nastoupila s novým trenérským štábem. V zápase proti Slezanům vedl tým majitel klubu Libor Zábranský, který Kometu v minulosti dovedl ke dvěma mistrovským titulům. 

Slezané rozjeli úvodní třetinu ve velkém stylu

Třinec na domácím ledě začal velice ostrou a natlákovou hrou. Kometa byla v prvních pěti minutách schopná tlumit Oceláře, ale ne na dlouho. V šesté minutě poprvé inkasoval Ondřej Kovarčík - 1:0. Kometa se ani nestihla vzpamatovat a padla další branka. Tentokrát z hokejky Matěje Stránského - 2:0. Ve čtrnácté minutě přidal další branku polský reprezentant Aron Chmielewski - 3:0.

S nulovým skóre však Kometa do šaten neodcházela. Těsně před závěrem třetiny se Lukáši Kucserovi povedlo dostat puk za záda třineckého brankáře Kváči - 3:1. „První třetinu jsme odehráli výborně. Vyšel nám začátek utkání, vedli jsme 3:0. Hráli jsme dobře, aktivně a proměnili jsme to v góly, což tým uklidnilo,“ hodnotí první třetinu třinecký trenér Marek Zadina. 

V druhé třetině se brněnští hosté snažili otočit

Do druhé třetiny Kometa vstoupila velice aktivně a zasypávala Slezany střelami. Kváča však ani jednu nepropustil. Šance dokázali využít domácí, kdy prakticky z jediné šance vystřelil Martin Gernát - 4:1. Brno zápas nevzdávalo a i jim se zadařilo. Němcova střela se odrazila od brusle Martina Zaťoviče a puk zaplul za modrou čáru - 4:2.

V závěru třetiny dokázali domácí využít devítivteřinové početní výhody a Matěj Stránský dokázal opět prostřelit Vejmelku - 5:2. I přes aktivní hru modrobílých odcházeli do šaten s nepřiznivým skórem. „Ve druhé třetině soupeř přidal, začal forčekovat, chodil po nás. Do sedmé minuty si vytvořil více šancí a měl více ze hry, ale my jsme dali gól na 4:1. To nás zase uklidnilo,“ dodává Zadina.

V poslední třetině oba týmy dokázaly navýšit své dosavadní skóre

Poslední třetina nepřinesla žádné významné změny. Nejprve dokázal prostřelit Vejmelku Michal Kovarčík - 6:2. O minutu později s malou pomocí tyče dostal puk do branky Karel Plášek a Kometa snížila rozdíl - 6:3. „Čeká nás hodně práce, jak při hře v obranném, tak i v útočném pásmu. Už jsem to ale říkal klukům v šatně, věřím tomu, že se to brzy napraví. Budeme na těch věcech pracovat,“ popisuje staronový trenér Komety Libor Zabránský. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Roman Kantor

Štítky Libor Zábranský, trenér, HC Kometa Brno, šatna, Matěj Stránský, Marek Zadina, HC Oceláři Třinec, Petr Fiala, Aron Chmielewski, Martin Gernát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO/GÓLY: Kometa dostala při premiéře pod staronovým koučem šestku. Zábranský týmu stále věří  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.