Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kometa doma padla s Boleslaví a ztratila ligové vedení

Po sérii šesti výher v řadě hokejisté Komety padli. Přemožitelem Brna se stala Mladá Boleslav, která díky dvěma gólům Zbořila vyhrála na ledě Komety 3:0. Kometu tak sesadila na čele tabulky pražská Sparta, která vyhrála v Třinci. První tři týmy tabulky však dělí jen rozdílné skóre.

Utkání začalo opatrně, v úvodních minutách se diváci větší šance nedočkali ani na jedné straně. V sedmé minutě dostali modrobílí možnost zahrát si v pěti proti čtyřem, hráči Mladé Boleslavi se však zvládli ubránit a odolali i několika dobrým střeleckým pokusům po skončení brněnské početní výhody.

Největší gólovou příležitost první třetiny si Kometa vytvořila ve čtrnácté minutě, když se se do přečíslení dva na jednoho dostali Karel Plášek s Pavlem Jenyšem. Druhý jmenovaný ale nemířil přesně a puk prosvištěl nad horní tyčí boleslavské branky. Nakonec to byli hosté, kdo zvedal ruce nad hlavu jako první. Krátce po buly v obranném pásmu Brna se puk dostal k Adamu Zbořilovi, který jej bekhendem poslal za brankovou čáru.

Na začátku druhé části hry byli domácí blízko vyrovnání. Vladimír Svačina přihrával do mezikruží na rozjetého Tomáše Plekance, s jeho bekhendovým pokusem si však Gašper Krošelj dokázal poradit. Naopak hostující Pavol Skalický zachytil kotouč na modré čáře a ze samostatného úniku zvýšil na 2:0 pro Středočechy.

Brňané měli na hokejkách kontaktní gól, po ráně Jana Hrušky totiž Krošelj nedostal puk pod kontrolu a Svačina jej nedokázal správně usměrnit mezi tři tyče. Tato akce jako by dodala domácímu týmu více sebevědomí a tlak Brňanů v útočném pásmu zesílil. Hostující gólman navíc zahodil hokejku a následovalo tak trestné střílení na straně Brna, Jakub Orsava však při svém nájezdu nenašel mezeru mezi betony. Domácí pokračovali v útočných snahách až do přestávky, skóre se ale už ve druhém dějství nezměnilo.

Ve třetí třetině našel Karel Plášek v ideální pozici Tomáše Plekance, který se následně pokusil nadvakrát procpat kotouč kdo sítě, ani při něm však v tomto utkání nestálo střelecké štěstí. V závěru utkání fauloval Lukáš Pabiška a brněnskému týmu se tak naskytla možnost skórovat v šesti proti čtyřem, jelikož početní výhodu ještě podpořili po odvolání Karla Vejmelky nasazením dalšího hráče. Bruslaři však gólem Adama Zbořila do prázdné branky definitivně potvrdili své vítězství.

Zdroj Komentář k zápasu: Kometa Brno

Štítky Kometa, mladá boleslav, prohra, HC Kometa Brno, FK Mladá Boleslav, Adam Zbořil, AC Sparta Praha, HC Oceláři Třinec, Karel Plášek, Tomáš Plekanec, Gašper Krošelj, Vladimír Svačina, Brno

Kometa doma padla s Boleslaví a ztratila ligové vedení  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.