Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zbrojovka poprvé vyhrála na Slavii, v poháru má tak blíž k postupu

Fotbalisté Brna poprvé v samostatné historii dokázali zvítězit na hřišti Slavie. V úvodním čtvrtfinále Poháru České pošty vyhráli v Edenu gólem Jana Šislera z 63. minuty 1:0 a vytvořili si výhodnou pozici do domácí odvety, která se hraje příští čtvrtek. Slávisté pod novým koučem Alexem Pastoorem prohráli tři ze čtyř soutěžních utkání.

Oba trenéři udělali oproti posledním ligovým utkáním několik změn, například slávistický kapitán Piták zůstal na lavičce. Na hře bylo patrné, že ani jeden z týmů neprožívá dobré období a že oba bojují o záchranu. Pražané získali pod nizozemským koučem Pastoorem ze tří ligových zápasů jen tři body, Zbrojovka zase naposledy utrpěla debakl 0:5 na Slovácku.

Brňané se proto zaměřili hlavně na vylepšení defenzivy a chvílemi bránili s pěti zadáky. Slavia sice měla opticky mírnou převahu, ale k ohrožení Hladkého branky se prakticky nedostávala. Za celý první poločas si ani jeden z týmů nevytvořil pořádnou šanci, za zmínku stál jen Necidův pád ve vápně, který rozhodčí Příhoda penaltou neohodnotil.

Po přestávce hosté zvýšili aktivitu. V 59. minutě pálil po rohu těsně za vápnem brněnský kapitán Zavadil a Čontofalský štiplavou ránu do středu branky jen s problémy vyrazil.

Slávisté si dál koledovali o gól a v 63. minutě už prohrávali. Po centru z pravé strany si naběhl mezi domácí obránce Šisler a hlavou zblízka otevřel skóre. Brno skórovalo po 417 minutách.

Odpovědět mohl za dvě minuty Necid, ale hlavičkou přestřelil. Proškův nepovedený centr pak lízl horní část spojnice tyče a břevna a na víc se už Slavia nezmohla. Edenem se v závěru nesl pískot a skandování "My chceme Slavii".

Hlasy trenérů po utkání:

Alex Pastoor (Slavia): "Byl to od nás chabý výkon. Doma můžete v poháru hrát 0:0, to pro odvetu není tak špatné. Ale my jsme nedokázali uhrát ani remízu. Nedokázali jsme kontrolovat hru, hledali jsme příliš složitá řešení jednotlivých situací. Jsme velmi zklamaní. Jsem schopný akceptovat, že se někdy nedaří, ale nejsem schopen přijmout, že hráči nemají bojového ducha. O tom si budeme muset promluvit. V odvetě v Brně teď musíme dát gól, musíme si začít vytvářet šance."

Václav Kotal (Brno): "Po prohraném utkání na Slovácku jsme přijížděli s nadějí, že se nám podaří trošku si napravit reputaci a dostat se do větší herní pohody. Až další utkání ukáže, jestli jsem si zvedli sebevědomí. Trvalo nám 25 minut, než jsme se dostali do hry, byla na nás vidět bázlivost v kombinaci. Ke konci poločasu se to zlepšilo a v druhé půli už jsme si dovolili mnohem víc. Podařilo se nám vstřelit vítězný gól, konečně jsme na jaře dali druhý gól v soutěžním utkání. Ale pořád je to první zápas, až odveta rozhodne o postupujícím."

Slavia Praha - Zbrojovka Brno 0:1 (0:0)

Branka: 63. Šisler. Rozhodčí: Příhoda - Pilný, Vaňkát. ŽK: Škoda - Skalák, Janotka. Diváci: 2542.

Slavia: Čontofalský - Dostál, Škoda, Smejkal, Ritchie - Gecov, Zmrhal (61. Lička) - Prošek (72. Juhar), Hrubý (72. Nitrianský), Vošahlík - Necid. Trenér: Pastoor.
Brno: Hladký - Buchta, Schuster, Pernica, Keresteš - Malík (60. Janotka), Hyčka (80. Kunc), Zavadil, Šisler (88. Fischer), Markovič - Skalák. Trenér: Kotal.

Zdroj ČTK

Štítky fotbal, zbrojovka brno, slavia, pohár české pošty, HC Slavia Praha, HC Kometa Brno, Jan Šisler, Stadion Eden, MOL Cup, FC Zbrojovka Brno, 1. FC Slovácko, HC Škoda Plzeň, Václav Kotal, Alex Pastoor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka poprvé vyhrála na Slavii, v poháru má tak blíž k postupu  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.