Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zbrojovka jede do Budějovic s cílem získat první jarní body

Ve třech jarních kolech Gambrinus ligy nezískala Zbrojovka zatím ani bod a tuto nelichotivou bilanci chce zlomit v páteční předehrávce 20. kola, kdy v 18 hodin bude hrát v Českých Budějovicích.

Brňané si uvědomují, že v sázce je prakticky šest bodů. „Naším cílem je konečně bodovat a vzdálit se sestupovým příčkám,“ má jasně vytyčené cíle trenér Petr Čuhel.

Jeho svěřenci mají za sebou výkonnostně dobré utkání doma s Plzní, špatné v Jablonci a opticky remízové doma se Slavií, kde jim ale bod utekl. „Musíme hodit vše za hlavu a jít do utkání v Budějovicích naplno, s maximální snahou urvat minimálně bod,“ burcoval už během tréninků v týdnu své svěřence Čuhel.

Zdravotní stav týmu je nyní prakticky stabilizovaný. Dlouhodobě jsou mimo Markovič, Frejlach, Lutonský a Král. S třísly stále laboruje kapitán Švancara, který ale dělá vše proto, aby mohl v pátek nastoupit.  Budějovice získaly na jaře pouze jeden bod za remízu na Bazalech.

„Doma se Spartou ale sehrály kvalitní zápas, podobně jako v Liberci, kde do 70. minuty držely remízu,“ varuje Čuhel před soupeřem.

V úterý se do přípravy Zbrojovky zapojil i Karel Kroupa, který by při absenci zraněných útočníků byl jistě posilou. Zatím ale není jasné, zda se podaří administrativně vyřídit jeho hostování ze Zlína.

„Vezu na FAČR vyžádanku ze Zlína, to je momentálně jeho mateřský klub. S ním jsme dohodnuti. Ale jelikož Kroupa byl naposledy registrován v Nitře, musí ho Slovenský fotbalový svaz vrátit papírově zpět. A nejsme schopni sdělit, zda to stihneme do pátečního odpoledne, ale děláme pro to maximum,“ vysvětlil sportovní ředitel klubu Zdeněk Kudela.

Tisková zpráva FC Zbrojovka Brno

Štítky Gambrinus liga, 20.kolo, FC Zbrojovka Brno, SK Dynamo České Budějovice, fotbal, Brno, 1. česká fotbalová liga, Petr Čuhel, FC Fastav Zlín, FC Viktoria Plzeň, SK Slavia Praha, FK Baumit Jablonec, Karel Kroupa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka jede do Budějovic s cílem získat první jarní body  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.