Počasí dnes16 °C, zítra11 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

Do Zbrojovky přichází bývalý reprezentant Jiránek. Bude sportovním ředitelem

Do brněnské fotbalové Zbrojovky přichází bývalý reprezentant Martin Jiránek, ten se stane novým sportovním ředitelem klubu. Jiránek, který za sebou má působení v ligách v Itálii, Rusku a Anglii, má za úkol pozvednout tradiční klub. „Těším se a jsem připraven,“ hlásí.

„Zbrojovku vnímám jako historicky zásadní značku českého sportu,“ říká Jiránek

Martin Jiránek oficiálně nastupuje na svou pozici dnes. „Fotbalový život jsem poznal v několika zemích a především v rozmanitých rolích, které mi daly schopnost dívat se na fotbal jako na komplexní obor vyžadující stoprocentní nasazení, odbornost a také trpělivost. Zbrojovku vnímám jako historicky zásadní značku českého sportu a možnost podílet se na jejím sportovním rozvoji je pro mě obrovskou výzvou i závazkem,“ uvedl Martin Jiránek pro klubový web Zbrojovky.

Majoritním vlastníkem FC Zbrojovka Brno se stala Regionální hospodářská komora Brno. Generálním partnerem klubu je investiční skupina OneCap zkušených investorů Jaroslava Havla, Kateřiny Zychové a Jana Mynáře, který zastává post generálního manažera Zbrojovky.

Jiránková kariéra zahrnuje kromě hráčského působení také rychlou orientaci v rámci fotbalové diplomacie, kdy byl skautem v seniorských i juniorských soutěžích a podílel se na nastavování pokročilých hodnotících metrik hráčů v české hráčské agentuře SPORT INVEST, kde dosud působil

Právě agentura SPORT INVEST se nově stává poradcem vedení klubu pro sportovně strategická rozhodnutí. „Mám radost z toho, že Zbrojovka Brno dostává nový impuls směrem k fanouškům, partnerům i široké fotbalové veřejnosti. Dlouhodobě jsem přesvědčen o tom, že Brno a celý jihomoravský region skýtají obrovský sportovní potenciál. V součtu s velikostí a ekonomickou silou města, blízkostí dalších zajímavých fotbalových trhů v podobě Slovenska, Rakouska a Maďarska a v neposlední řadě obrovskou fanouškovskou tradicí by Zbrojovka měla patřit mezi základní fotbalové značky na fotbalové mapě Česka," uvedl ve zprávě na klubovém webu předseda představenstva agentury SPORT INVEST Viktor Kolář.

Potvrzeno. Novým šéfem Zbrojovky je Jan Mynář, jehož prací je zvedat firmy, které se ocitly v obtížích

Fotbalový klub Zbrojovka Brno potvrdila na dnešní tiskové konferenci změnu vlastnické struktury a představila nového generálního manažera. Stal se jím osmatřicetiletý Jan Mynář, zástupce hlavního investora z firmy OneCap.

ANKETA: U téhle komedie člověk nikdy neví. Fanoušci se baví nad smělými plány majitelů Zbrojovky

Noví majitelé FC Zbrojovka Brno vyhlásili velmi ambiciózní cíle. Podle prohlášení majitelů se má Zbrojovka nejpozději po příští sezoně natrvalo usadit v první lize a v horizontu pěti let by měl klub bojovat o evropské poháry. Mezi fanoušky vyvolalo...

„Martin Jiránek byl v našem hledáčku od samotného začátku,“ uvedl generální manažer

Podle nových majitelů klubu je jmenování Jiránka součástí jejich strategie, v rámci které probíhá proměna a reorganizace klubu na všech jeho úrovních. „Avizovali jsme hned na startu našeho vstupu do Zbrojovky, že právě sportovní oblast je logicky jednou z absolutních priorit. Martin Jiránek byl v našem hledáčku od samotného začátku a jsme rádi, že jsme se dohodli na spolupráci. V posledních týdnech jsme spolu strávili desítky hodin a z našich debat jsem si odnesl skvělý pocit. Martina charakterizuje především pracovitost, obrovský fotbalový přehled, a v neposlední řadě schopnost věci racionálně zhodnotit a nabízet konkrétní řešení. Právě takový přístup nyní Zbrojovka potřebuje,“ popsal na webu Zbrojovky generální manažer klubu Jan Mynář.

Jiránkovým cílem má být návrat Zbrojovky do nejvyšší soutěže, ale také stabilizace sportovní situace, analýza aktuálního stavu a související práce ve všech oblastech počínaje personálním obsazením, infrastrukturou, expertním a technickým zajištěním až po skauting či spolupráci s kluby napříč regionem.

Ohodnoť článek

Foto MEDIACRAT, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Štítky sport, fotbal, Zbrojovka, sportovní ředitel, Martin Jiránek, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Zbrojovky přichází bývalý reprezentant Jiránek. Bude sportovním ředitelem  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.