Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Trenérem Zbrojovky je Jaroslav Hynek. Jsem rád, že můžu pomoci dostat Zbrojovku tam, kam patří, říká

Novým trenérem druholigových fotbalistů Zbrojovky Brno se stal Jaroslav Hynek, který v uplynulých dvou sezonách působil v Žilině. Jihomoravský klub oznámil na svém webu, že osmačtyřicetiletý kouč podepsal dvouletou smlouvu.

„Jednání bylo poměrně rychlé a intenzivní. Teď je důležité, abych ještě více načetl kádr, o kterém samozřejmě už představu mám," řekl Hynek. „Zbrojovka je pro mne tradiční, kvalitní a velký klub z druhého největšího města ČR. Jsem rád, že tu můžu pracovat a pomoci znovu dostat Zbrojovku tam, kam patří," dodal.

Brněnský klub, jehož majitelem se v dubnu stal vlastník hokejové Komety Libor Zábranský, se po loňském sestupu z nejvyšší soutěže spíše trápil a místo myšlenek na okamžitý návrat mezi elitu měl blíže k boji o udržení. Na konečné deváté místo mužstvo dovedl po přesunu od B-týmu Lukáš Kříž, který v dubnu nahradil odvolaného Tomáše Polácha. Do sezony Zbrojovka vstoupila pod vedením Luďka Klusáčka, Polách ho vystřídal v říjnu po 13 kolech.

Hynek se trenérské kariéře věnuje osm let, působil u mládeže v Olomouci, Ostravě a pražské Dukle. Ve druhé lize už pracoval jako hlavní kouč právě u týmu z Julisky v sezonách 2016/17 a 2017/18. V Žilině, kterou v prvním roce angažmá dovedl k šestému místu, skončil v dubnu v průběhu bojů ve skupině o titul. Nahradil ho krajan Michal Ščasný, tým obsadil čtvrté místo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Zbrojovka Brno

Štítky sport, fotbal, druhá liga, Brno, Jaroslav Hynek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

to bude mít hodně práce s těmi lenochy...

Středa, 19. června 2024, 12:38Odpovědět

Trenérem Zbrojovky je Jaroslav Hynek. Jsem rád, že můžu pomoci dostat Zbrojovku tam, kam patří, říká  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.