Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Mizérii fotbalové Zbrojovky odnesl trenér Klusáček. Klub povedou asistenti

Fotbalisty druholigového Brna už nevede trenér Luděk Klusáček. Bývalý kouče Jihlavy či Bohemians dostal vyhazov po čtvrté prohře v řadě, kterou utrpěla Zbrojovka po bídném výkonu na půdě Žižkova. Brňané jsou aktuálně na sedmé příčce a na první Vyškov ztrácí jedenáct bodů. Klub prozatím převezmou asistenti Josef Mucha a Tomáš Polách.

Měl to být kouč, který po loňském bolavém pádu Zbrojovku z první ligy opět dovede tým okolo kapitána Řezníčka zpět mezi elitu. Trenér Luděk Klusáček ale vydržel u jihomoravského celku pouhých třináct kol, po kterých má favorit druhé ligy na kontě pouhých devatenáct bodů. Navíc dále se vzdaluje postupovým příčkám. Vedení ambiciozního klubu proto došla trpělivost. Osudným se stala Klusáčkovi prohra Brna Žižkově, kde Jihomoravané schytali čtyři branky a prohráli 4:2. V pořadí se jednalo o čtvrtou porážku v řadě.

„Bohužel situace dospěla do stavu, kdy se nám nejen výrazně vzdálila první příčka, ale ztrácíme už i na barážové pozice. Proto jsme se rozhodli sáhnout k tomuto kroku. Cítíme, že mužstvo potřebovalo podobný impuls, aby do konce podzimní části nasbíralo co nejvíce bodů,“ vysvětlil na klubovém sportovní manažer a místopředseda představenstva Zdeněk Psotka.

Vyhazov trenéra ukazuje, v jak velkých problémech fotbalové Brno v poslední době. Klusáček je v pořadí třetím trenérem, který letos opustil brněnskou lavičku. Před ním se pakoval Richard Dostálek i Martin Hašek, jenž mužstvo dovedl loni k sestupu. 

Náhradu za bývalého ligového obránce Brno našlo narychlo ve vlastních řadách. Zbrojovku povedou do pátečního prestižního derby proti Líšni dosavadní asistenti Josef Mucha a Tomáš Polách, který je prozatímním hlavním koučem.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Nečas

Štítky Brno, Zbrojovka, Druhá liga, Vyhazov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mizérii fotbalové Zbrojovky odnesl trenér Klusáček. Klub povedou asistenti  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.