Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Lupen stojí, jako by přijel Bayern, brblají fandové Líšně nad cenami lístků proti Spartě

Mimořádnou událost vyhlíží fotbalová Líšeň. Na východní předměstí Brna dorazí ve třetím kole českého poháru pražská Sparta. Druholigoví hráči chtějí soka z hlavního města na domácím hřišti potrápit, k čemuž mají dopomoci i plné ochozy. Za lístek si ale fandové připlatí. Vstupenky se prodávají až čtyřikrát dráž než na běžný duel druhé ligy.

Velký zážitek očekávají v brněnské městské části Líšeň, kam ve středu při třetím kole MOL Cupu dorazí ligový mistr ze Sparty. Pražané jsou v utkání jasnými favority, přesto Líšeňští nejsou úplně bez šance. V živě paměti mají příznivci například tehdejší senzační skalp Slavie, kterou tehdy Líšeň coby divizní klub v roce 2007 vyřadila. Nyní touží aktuálně osmý celek druholigové tabulky po dalším triumfu. 

Přijede Bayern, ptají se fandové? 

Pomoci ke vysněnému skalpu mají Brnu i vyprodané tribuny. Skromný oddíl navíc vycítil šanci, jak přilepšit klubové kase, a tak upravil ceník. Na místo původních 150 korun, kolik stojí běžně lístek při druhé lize na hlavní tribunu, zaplatí zájemci o kopanou 600 korun. Na východní ochoz normálně lidé platí 100 korun. Nyní z peněženky musí vylovit o další tři stovky navíc. 

Krok jihomoravského celku mnohé fanoušky proto zvedl ze židle a zvláště na sociálních sítí se proti cenám vymezují. Mnozí se ironicky ptají, zda vzhledem k naceněmému vstupnému přijede skutečný velkoklub jako třeba Bayern Mnichov, nebo jen Sparta s okleštěnou sestavou. Od Letenských se totiž očekává i s ohledem na nabitý program v lize a evropských pohárech, že dá kouč Priske v utkání šanci náhradníkům. Diváci tak na brněnském trávníku největší esa v čele s Kuchtou, Krejčím či Olatunjim nejspíše neuvidí. 

Vysoké náklady a jeďte šalinou, zní z Líšně

Líšeň i přes kritické hlasy nastavený ceník brání. Tvrdí, že k tomu má patřičné důvody. Očekává totiž přílív nejen domácích, ale také hostujících vlajkonošů.  „Vzhledem k velmi vysokým nákladům na celkovou organizaci a zabezpečení tohoto utkání, bylo nutné zvýšit i ceny vstupného. Děkujeme za pochopení,“ vysvětlil klub fandům na webu a zároveň dodal, že nejvěrnější, tedy permanetkáři, mají vstup na utkání zdarma.

Klub zároveň fandy vyzývá, aby příchozí ve středu nic nepodcenili a přišli v dostatečném v předstihu. „Ulice Kučerova bude pro dopravu v tento den zcela uzavřena, doporučujeme všem fanouškům, aby přišli s dostatečným časovým předstihem. Žádáme je, aby pokud to je možné, použili MHD, protože možnost parkování u stadionu bude omezená,“ dodal líšeňský klub k duelu, jenž vypukne ve středu v 16:00.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Líšeň

Štítky Brno, Líšeň, Sparta, Pohár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lupen stojí, jako by přijel Bayern, brblají fandové Líšně nad cenami lístků proti Spartě  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.