Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Zbrojovka koupila talent ze Zlína i zlobivého útočníka z Olympiakosu. Posil mělo být více, tuší klub

Na poslední chvíli ale přece. Fotbalová Zbrojovka si obstarala nové posily do kádru. Před koncem přestupního období jeden z favoritů druhé ligy přivedl dva talentované mladíky. Ze Zlína dorazil záložník Jan Hellebrand a z řeckého Olympiakosu mládežnický reprezentant Denis Alijagić. Klub přesto není stoprocentně spokojený, protože doufal, že podepíše více hráčů.

S velkou netrpělivostí čekali fanoušci brněnské Zbrojovky na konec přestupního termínu. Aktuálně páté mužstvo totiž nedávno opustili ofenzivní křídelník Alli (České Budějovice) a Jan Hladík (Ružomberok). Náhrada za hráče, kteří zpravidla patřili do základní jedenáctky, ale dlouho nepřicházela. Nyní klub oznámil, že našel dvě posily. Pozornost poutá zejména příchod dvacetiletého Denise Alijagiće, jenž naposledy nastupoval v řeckém Olympiakosu.

„Těším se hodně, jelikož lidé z vedení společně s trenérem na mě udělali neskutečný dojem. Mou hlavní motivací byla jednoznačně snaha celého klubu mě do Brna přivést a představa projektu, který se v Brně buduje. Osobně si hlavně přeju získat co nejrychleji herní praxi a dostat se lidem zpět do povědomí. Předvést, co v sobě mám, a pomoci tak k postupu do ligy, což je jasně největší cíl," řekl na klubovém webu Alijagić, který podepsal roční smlouvu s dvouletou opcí. 

Fotbalista s bosenskými kořeny je členem mládežnických reprezentací. Pozornost na sebe zejména strhl v působení ve Vlašimi, kde za půl roku druhé ligy nasázel jedenáct branek. Následně jej stáhla zpět do týmu Slavie, kde toužil po vyšším herním vytížení i lepší smlouvě, a tak se s podle zákulisních informací ne úplně v dobrém s klubem rozešel. Posléze zamířil do řeckého Olympiakosu Pireus, odkud hostoval ve slovinském Mariboru. V Řecku fotbalista rozvázal smlouvy a nyní přidá další starty ve druholigovém Brně, kde se v jednom dresu potká i s dalším novicem Janem Hellebrandem.

Zlínský talent bez vytížení

Jednadvacetiletý záložník přišel do jihomoravského celku ze Zlína. V prvoligovém týmu se ale neprosadil, a tak nastupoval pouze v MFSL. V nejvyšší soutěži má na kontě jedenáct startů. „Moc se do Brna těším, beru to jako novou výzvu, kterou jsem už potřeboval. Jsem rád, že taková šance přišla. Brno beru jako ligový klub a ambice na postup jsou další motivací. Mým prvotním cílem je rychle se aklimatizovat, dobře zapadnout a co nejvíce pomoci ke splnění cíle v podobě postupu," řekl Hellebrand po podpisu,“ řekl na brněnském webu středopolař, který podepsal kontrakt do roku 2026.  

Chybí nám krajní obránce

Z nových jmen v mužstvu má vedení Zbrojovky radost. Přesto nadšením neskákají zrovna vysoko, jelikož toužili doplnit obranné řady. Trenér Klusáček dlouhodobě volal po angažování krajního obránce. Jenže jednání se zájemci selhala. „Jsme spokojení zhruba ze šedesáti procent. Je potřeba říci, že to, co jsme považovali za nejpodstatnější, se nepodařilo. Na mysli mám pozici krajního obránce. Byli jsme už domluvení s hráčem i jeho agentem, ale klub jej nakonec neuvolnil. Uvidíme, zda se k tomu v dalším přestupním období vrátíme," vyjádřil se sportovní manažer Brna Zdeněk Psotka.

Podle Psotky se cíl, kterým je okamžitý postup, nemění. Očekává, že další přestupní termín už vyjde Zbrojovce lépe. Nyní se už o tom vedou debaty. „V podstatě už teď probíhají jednání jak o prodloužení spolupráce s některými členy aktuálního kádru, tak ohledně rozšíření o další nová jména v zimním období. Navíc se nám další talentovaní hráči dobře rozehráli v mládeži, což nám dává další možnosti i tímto směrem a mohli by dostat šanci i v prvním mužstvu. Byť je pravda, že už nyní je v kádru mladých hráčů poměrně dost," uzavřel Psotka.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Grega Wernig/NK Maribor

Štítky Brno, Zbrojovka, Přestupy, Druhá liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka koupila talent ze Zlína i zlobivého útočníka z Olympiakosu. Posil mělo být více, tuší klub  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.