Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zbrojovka pustila Nigerijce Alliho. Hráč posílil Budějovice

Brněnská Zbrojovka přišla o jednu z hlavních opor. Druholigový celek opustil křídelník Musa Alli, který odešel na roční hostování do Českých Budějovic. Brno i nadále s africkým fotbalistou počítá a podepsalo s ním novou smlouvu do roku 2025.

Fotbalista z Nigérie působil v Estonsku a Rakousku, odkud zamířil do Brna. V dresu Zbrojovky v loňské sezoně odehrál 38 soutěžních zápasů, ve kterých si připsal čtyři branky a sedm asistencí. Po sestupu Brna do druhé ligy se nyní Alli vrátí na prvoligové trávníky. Dynamo vyjednalo roční hostování s opcí na přestup.

„Alliho složitá životní situace, do které se dostal vlivem smluvních vztahů před svým příchodem do Brna, se v minulých měsících promítla do právně-ekonomické oblasti klubu. Z více variant, jak tuto komplikovanou záležitost řešit a hráči pomoci, bylo jako okamžitě reálné hostování v první lize. Proto jsme přistoupili po dohodě s ním k tomuto kroku, prodloužili smlouvu do června roku 2025 a zároveň jsme Alliho uvolnili na roční hostování do Českých Budějovic," popsal v tiskové zprávě předseda představenstva Zbrojovky Václav Bartoněk.

V havarovaném autobuse na dálnici D2 byl i fotbalista Brna Alli. Je v pořádku, tvrdí klub

O velkém štěstí může mluvit fotbalista brněnské Zbrojovky Wale Musa Alli, který byl jedním z více než sedmdesáti zraněných při pondělí nehodě autobusů na D2. Nigerijský fotbalista cestoval do Brna z rodné země, kde si byl vyřídit pracovní víza....

Vysvětlení „složité životní situace“ přinesl server iSport.cz. Podle něj brzdil případný přestup nevyjasněný spor hráče s jedním z jeho bývalých agentů. Alli měl podle webu údajně podepsat naráz více kontraktů a na základě penále dluží 200 tisíc eur (skoro 5 milionů korun). „Tu věc se nějakým způsobem podařilo vyřešit, aby mohl normálně hrát,“ řekl pro iSport.cz hráčův zástupce Jiří Petr.

„Moc se do Dynama těším. Jsem rád, že jsem zpátky v lize a nemůžu se dočkat, až tohle nové dobrodružství začne," vzkázal Alli. 

Ohodnoť článek

Autoři , | Foto FCZ Brno/Petr Nečas

Štítky Zbrojovka, Brno, sport, fotbal, České Budějovice, Dynamo, Musa Alli, přestup

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka pustila Nigerijce Alliho. Hráč posílil Budějovice  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.