Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V havarovaném autobuse na dálnici D2 byl i fotbalista Brna Alli. Je v pořádku, tvrdí klub

O velkém štěstí může mluvit fotbalista brněnské Zbrojovky Wale Musa Alli, který byl jedním z více než sedmdesáti zraněných při pondělí nehodě autobusů na D2. Nigerijský fotbalista cestoval do Brna z rodné země, kde si byl vyřídit pracovní víza. Hráč je podle klubu v pořádku a zapojil se do tréninku.

Vážná dopravní nehoda se stala v pondělí okolo 15:20 na dálnici D2 mezi sjezdy na Chrlice a Blučinu. Zájezdový autobus zezadu narazil do vozu společnosti FlixBus, který mířil z Budapešti do Prahy. Tragédie si vyžádala 76 poraněných, z toho 14 těžce. Šofér zájezdového autobus na místě zemřel. Na palubě autobusů se nacházeli cestující z 25 států, mezi nimi byl i Nigerijec Alli. 

Autor tří ligových tref, který má v Brně smlouvu ještě na nadcházející sezonu, si ze střetu odnesl jen lehké zranění. „Naštěstí vyvázl pouze s drobným šrámem. Jinak je v pořádku a zapojil se s týmem do tréninku,“ řekl sportovní manažer Zbrojovky Zdeněk Psotka, který společně s trenéry i hráčem řeší jeho budoucnost v v jihomoravském celku.

Metr a šedesát centimetrů vysoký hráč nejspíše Brno, které sestoupilo z první ligy, opustí. Zatím ale k očekávanému přesunu sportovce do jiného týmu nedošlo. „V Brně má stále platný kontrakt. Uvidíme, jak se situace vyvine,“ dodal Psotka k hráči, s nímž trenér Klusáček zatím do sestavy na první ligový zápas s Vlašimí, jenž je na programu v pondělí, nepočítá.

Sražené autobusy u Brna vezly cizince z 25 zemí. Češi v nich nebyli

Náročný zásah za sebou mají jihomoravské složky integrovaného záchranného systému. Na dálnici D2 u Brna se sjely k vážné nehodě dvou autobusů se zahraničními turisty, kterou jeden z řidičů nepřežil. Záchranné práce komplikoval fakt, že ve vozech...

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FCZ Brno

Štítky Brno, Zbrojovka, Nehoda, D2, Druhá liga, Přestupy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V havarovaném autobuse na dálnici D2 byl i fotbalista Brna Alli. Je v pořádku, tvrdí klub  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.