Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Musíme se naučit vyhrávat a přivést posily, zní z tápající Zbrojovky

Čtyři body po čtyřech kolech, osmibodová ztráta na první místo a matné výkony, které zatím nekorespondují s vysokými cíli vedení a fanoušků. Taková je aktuálně situace ve fotbalové Zbrojovce, jíž nevyšel vstup do druhé ligy. Klub ale věří, že nepříznivý vývoj zvrátí a celku pomůžou příchody nových hráčů.

Remíza doma s Vlašimí, vydřená výhra v Olomouci a dvě prohry v řadě, o které se postarala Dukla a naposledy Táborska. Takový scénář si Brňané, kteří po sestupu z elitní soutěže patří mezi hlavní favority na postup, rozhodně nepředstavovali. V klubu nyní přemýšlí, jak z krize ven a čím nastartovat mdlý herní projev mužstva. Proti Dukle doma Brno neskórovalo ani nevystřelilo na branku. Proti Jihočechům pak jihomoravský celek skóroval, přesto prohrál 1:2.

„Trápí nás, že nejsme pevní v obraně, z toho pramení určitá nervozita vpředu. Na gól se hrozně nadřeme,“ popsal na klubovém webu po sobotním zápase zklamaný trenér Zbrojovky Luděk Klusáček, který v zápase navíc přišel o obránce Štěrbu, jenž střídal kvůli zranění. 

Hlavním úkolem trenérského štábu nyní bude, aby mužstvo co nejdříve pozvedli. Klusáček už dříve uvedl, že v kádru potřebuje na více postech zvýšit konkurenci. Na případné posily ale zatím Brno čeká a není jasné, kdy noví hráči dorazí. „Musíme se zamyslet, jak mužstvo nakopnout, vrátit se zpátky a naučit mužstvo zase vyhrávat,“ nastínil recept Klusáček. 

Na zkonsolidování sil Brno nemá příliš času. Už ve středu míří jihomoravský celek do Ždírce nad Doubravou, kde sehraje první kolo poháru. V sobotu pak čeká Klusáčkovy svěřence domácí souboj s Chrudimí. Také hráči tuší, že už není prostor pro další zaváhíní.

Většinou jsem pozitivní, teď musím být kritický. Z těch čtyř zápasů je to prostě na můj vkus strašně málo. I šancí vypracovaných, hrozně se na to nadřeme,,“ hlesl po zápase brankář Martin Berkovec, jenž patří v sezoně k nejlepším hráčům týmu. 

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FCZ Brno

Štítky Brno, Zbrojovka, Druhá liga, Přestupy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Musíme se naučit vyhrávat a přivést posily, zní z tápající Zbrojovky  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.