Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Zbrojovka nevstřelila branku a prohrála doma s Duklou. V čele druhé ligy je Vyškov

, aktualizováno 2. srpna 2023, 21:28

Nepodařený start do druhé fotbalové ligy zažívají fotbalisté brněnské Zbrojovky, kteří ve třetím kole soutěže prohráli před domácími fandy 0:2 s Duklou Praha. Brno si připsalo první prohru v sezoně a ze tří zápasů má čtyři body. V čele ligy je Vyškov, který doma rozdrtil Kroměříž 5:1 a zůstává společně s Jihlavou a Táborskem stoprocentní. Na první výhru čeká Líšeň, jež prohrála v Praze se Žižkovem 1:3.

Po sestupu z nejvyšší soutěže se nedaří Brnu. Největší favorit druhé ligy nestačil na dalšího z aspirantů na postup Duklu a doma po úvodní remíze i napodruhé ztratil. Pražský tým poslal před více než třemi tisícovkami diváků do vedení Štěpán Šebrle, syn olympijského vítěze v desetiboji, pojistku přidal v 70. minutě Matějka.

Vyškov, který v minulé sezoně hrál baráž o nejvyšší soutěž, si drží formu. Moravský celek proti Kroměříži nakročil za další výhrou dvěma góly už v úvodních devíti minutách, v závěru zápasu se pak dvakrát trefil střídající Vintr. Hosté coby nováček mají po třech kolech tři body.

Žádné z mužstev po třech kolech už není bez bodu. Nováček ze Žižkova sice pod televizním vysílačem prohrával s Líšní od 21. minuty po Čermákově penaltě 0:1, ale po změně stran třemi góly otočil stav a zvítězil 3:1

Brno - Dukla Praha 0:2 (0:1)
Branky: 34. Šebrle, 70. Matějka. Rozhodčí: Orel - Hájek, Šimáček. ŽK: Řezníček, Hamza - Peterka, Hašek, Ullman. Diváci: 3203.

Viktoria Žižkov - Líšeň 3:1 (0:1)
Branky: 50. Voltr, 56. Muleme, 90.+1 Finěk - 21. Čermák z pen. Rozhodčí: Pechanec - Vlček, Vyhnanovský. ŽK: Richter - Jeřábek, Sokol, Pašek, Raab. Diváci: 1057.

Vyškov - Kroměříž 5:1 (2:0)
Branky: 2. Diallo, 9. Souaré, 71. Štěpánek, 82. Vintr, 87. Vint – 84. Dočkal. Rozhodčí: S. Volek – P. Caletka, K. Mikeska. Diváci: 1050

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FCZ Brno

Štítky Brno, Zbrojovka, Dukla, Praha, Druhá liga, Vyškov, Líšeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdeněk Vintr

brno musí koupit Ronalda!

Středa, 2. srpna 2023, 20:48Odpovědět

Zbrojovka nevstřelila branku a prohrála doma s Duklou. V čele druhé ligy je Vyškov  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.