Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Máme vysoké ambice a kopu starostí se stadionem, hlásí před startem ligy Vyškov

Snovou sezonu má za sebou fotbalový Vyškov, kterému až v samotné baráži utekl postup mezi tuzemskou elitu. Za úspěch ale mužstvo tvrdě zaplatilo odchody hráčů. Navíc klubu dělá starosti nevyhovující zázemí stadionu. Přesto celek kamerunského majitele z vysokých ambicí před novým ročníkem druhé ligy neslevuje.

Vyškov loňskou sezonu zakončil na druhém místě. Cestu mezi elitu překazil týmu trenéra Kameníka v baráži až Zlín. Výkony bílého baletu zaujaly rovněž i prvoligové celky, které v přestupovém období kroužily kolem vyškovských hráčů jako supi. Nakonec Hanáky opustilo osm hráčů. Pryč jsou opory jako brankář Kynský, stoper Alexis Alegue či Matys nebo Sampson Dweh, jehož testuje Plzeň. 

„Když majitel loni vyhlásil útok na první ligu, nikdo tomu pořádně nevěřil. Nakonec byla ale minulá sezona nejúspěšnější v historii klubu. Nyní platíme daň za úspěch, protože nás opustilo mnoho hráčů. Navíc jsme do poslední chvíle nevěděli, v jaké lize budeme působit. Kádr tedy stále ještě není kompletní,“ řekl sportovní ředitel MFK Zbyněk Zbořil

Do okresního města dorazily zatím oficiálně pouze dvě posily. Kádr doplnili Idjessi Metsoko a Amidou Diallo, kteří uspěli na testech. Metsoko do MFK přichází z francouzského Auxerre, kde patřil ke členům tamní mládežnické akademie. Rovněž druhá akvizice přichází z Francie, konkrétně z C'Chartres. Hráč s francouzským občanstvím si smlouvu vysloužil především dravostí a rychlostí. Rozšířili už tak početnou cizineckou legii ve Vyškově. 

Majitel chce denně informace

Úkolem kouče Kameníka, který v minulosti vedl Zlín nebo Jihlavu, je také stmelit mezinárodní kolektiv. Jeho předchůdce Jan Trousil například po hráčích požadoval, aby nemluvili na hřišti francouzsky. „Snažíme se být otevření, spíše než něco zakazovat. Ať se hráči klidně francouzsky baví. My ale komunikujeme česky a anglicky. Snažíme se dbát na to, aby angličtina byla u zahraničních hráčů na dobré úrovni a pochopili správně cvičení i systém hry,“ popsal kouč, jenž je takřka denně ve spojení také s šéfem klubu Kingsleym Pungongem. 

„Komunikace je na denní bázi. Vyměňujeme si reporty a zprávy. Majitele jsem měl navíc možnost poznat v Londýně při osobním setkání. Osobní kontakt vždy přinese něco navíc. Myslím, že některé věci jsme si tam vyjasnili. Je jasné, že chce být vedení dobře informované a vědět, co se děje v klubu,“ řekl Drbně Kameník, který s mužstvem chce prohánět favority soutěže – Zbrojovku Brno a Duklu Praha. 

Starosti se stadionem

V klubu nepanují starosti jen ohledně hledání posil, ale zejména kvůli stadionu. Zázemí drnovického sportoviště už totiž neodpovídá standardům ligové asociace. Příští rok navíc má být pro druholigové kluby podmínkou, že musí mít umělé osvětlení. Pro Jihomoravany, stejně jako další druholigové celky, se jedná o nepříjemnou komplikaci. Navíc sportovní stánek v Drnovicích vlastní obec. 

Jsme na úplném začátku jednání. Bez souhlasu obce neuděláme nic. Investice vyjde  na 12 až 15 milionů korun. V dalších sezonách jsou navíc nutné další úpravy. Například také vyhřívaný trávník,“ uvedl Zbořil, který stále věří, že klub se jednou v Drnovicích usadí natrvalo. 

Bohužel naše současné zázemí neodpovídá ambicím profesionálního klubu. Varianta, že bychom působili ve Vyškově a měli nový stadion, je nyní nereálná. Musíme dělat vše proto, abychom do budoucna měli adekvátní podmínky pro profesionální fotbalové soutěže,“ dodal Zbořil, jenž v sobotu bude sledovat, jak si Vyškov povede při startu druhé ligy. Do Drnovic přijede ambiciózní Příbram.

Podílejte se na obsahu Drbny

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MFK Vyškov

Štítky Vyškov, Druhá liga, Přestupy, Kádr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Máme vysoké ambice a kopu starostí se stadionem, hlásí před startem ligy Vyškov  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.