Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Fotbalový Vyškov opustily opory. Ztráty zaceluje příchody nových Afričanů

S bolavými ztrátami se vyrovnají fotbalisté Vyškova. Druholigový celek opustilo celkem osm hráčů, z nichž mnozí patřili k hlavním oporám mužstva. Účastník letošní baráže ale věří, že tahouny nahradí nové posily, které si klub afrického majitele znovu vyhlédl v zahraničí.

Vyškov minulý ročník patřil mezi komety druhé ligy. Soupeře udivoval kombinační a rychlou hrou, k níž pomáhali Jihomoravanům afričtí hráči. Právě zahraniční fotbalisté patřili po sezoně, kterou zakončil MFK na druhém místě za Karvinou, mezi žádané zboží. Do Jablonce přestoupil Alexis Alegue a ofenzivního Sampsona Dweha testuje Plzeň. Pryč jsou také talentovaní mladíci, které si stáhly prvoligové celky. Do Slavie zamířil zpět brankář Kynský či obránce Matys, do Baníku se vrátil defenzivní Fulnek, stoper Srubek má povinnosti ve Slovácku a záložník Jambor se zapojil do přípravy druholigového Brna. Dres týmu z okresního města neoblékně ani dvojice Klesa - Cabadaj. První jmenovaný se přesunul do role vedoucího týmu, Cabadajovi zase skončila smlouva.

Bílý balet ale chce i letos patřit mezi favority soutěže a sehnal si první posily. Tým trenéra Jana Kameníka doplnili Idjessi Metsoko a Amidou Diallo, kteří uspěli na testech. Metsoko do MFK přichází z francouzského Auxerre, kde patřil ke členům tamní mládežnické akademie. „Metsoko je typologicky hráč, který tu chyběl. Vysoký útočník s elegantním pohybem dobrý na míči, navíc silný v koncovce. Jsme rádi, že jsme jej přivedli,“ popsal kouč MFK posilu původem z Toga.

Rovněž druhá čerstvá akvizice přichází z Francie, konkrétně z C'Chartres. Hráč s francouzským občanstvím si smlouvu vysloužil především dravostí a rychlostí. „Diallo pro nás představuje posilu na kraj hřiště, zvládá situace jeden na jednoho, je zajímavý svým pohybem, koncovkou a dobře nás doplní ve stranách směrem do ofenzívy," dodal Kameník, jehož tým poprvé vyběhne k ligovému střetnutí v sobotu. Ve šlágru kola přivítá doma Příbram.

Podílejte se na obsahu Drbny

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MFK Vyškov

Štítky Vyškov, Druhá liga, Přestupy, Afričané

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalový Vyškov opustily opory. Ztráty zaceluje příchody nových Afričanů  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.