Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Brno čeká fotbalový svátek. Zbrojovka se před vyprodaným stadionem postaví proti Slavii

Brněnská Zbrojovka vyhlíží fotbalový svátek. Do moravské metropole dorazí pražská Slavia. Domácí hráči touží favorita z hlavního města zaskočit. Pomoci má k tomu i vyprodaný stadion. V pozoru jsou také policisté, kteří zápas označují za rizikový.

Brněnští fotbalisté prožívají nad míru úspěšné období. Po návratu do nejvyšší soutěže drží ligovou neporazitelnost a se ziskem sedmi bodů drží páté místo v tabulce. Navíc mají svěřenci Richarda Dostálka zápas k dobru, protože Plzeň kvůli pohárovým povinnostem odložila duel čtvrtého kola. Nyní odpočaté Brňany čeká jeden z favoritů soutěže a současný lídr ligové tabulky, pražská Slavia. 

Slavia je favorit, ale dokáže prohrát. Jsou to lidi z masa kostí stejně jako my. Samozřejmě ale vnímáme sílu jejího hráčského kádru,“ říká před zápasem odhodlaný hlavní kouč Zbrojovky Richard Dostálek, který věří, že jeho svěřencům dopomůže k bodovému zisku i vyprodaný stadion v Srbské ulici. V době uzávěrky článku zbývalo něco přes 200 vstupenek. Očekává se, že lístky z pultů ale rychle zmizí. 

Dostálek doufá, že Brňané v zápase mají šanci Pražany zaskočit. Slavia totiž v poslední době bojuje nejen v domácí nejvyšší soutěži, ale také v pohárové Evropě. Ve čtvrtek zvítězila až v prodloužení proti polskému Raków Częstochowa a postoupila do skupinové fáze konferenční ligy. 

Zvládneme to, uklidňuje klub

Nedělní páté kolo fotbalové ligy mají v kalendáři zaškrtnuté nejen fanoušci Zbrojovky, ale také policisté. Utkání vzhledem ke zvýšenému diváckému zájmu považují za rizikové. „Situaci monitorujeme. Na opatřeních spolupracujeme s pražským klubem i Městskou policií Brno,“ sdělil Drbně policejní mluvčí Bohumil Malášek, který dodal, že v terénu budou hlídky, kriminalisté, psi, koně i vrtulník.

Mnozí fandové Zbrojovky mají před utkáním obavy z toho, aby klub zvládl celé utkání po organizační stránce. Zbrojovka ale uklidňuje, že vše má po kontrolou. Klub otevře fanzónu, posílí občerstvovací stánky a zároveň lidem doporučuje, aby na šlágr dorazili v předstihu, protože před výkopem se budou pravděpodobně tvořit před královopolským stadionem fronty. Radu přidávají také strážníci.

Duel se hraje v neděli vpodvečer, o posledním prázdninovém víkendu, kdy už většina místních pravděpodobně bude doma. Parkovacích míst tedy téměř jistě nebude dostatek, přemíra přijíždějících vozidel může úzké ulice zcela zablokovat. Výrazně fanouškům doporučujeme, aby využili hromadnou dopravu, ušetří tím čas i starosti,“ popsal Emil Zdražil, vedoucí dopravní jednotky.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FCZ Brno

Štítky Brno, Zbrojovka, Slavia, Srbská, SK Slavia Praha, FC Zbrojovka Brno, fotbal, Richard Dostálek, svátek, soutěž, FC Viktoria Plzeň, Raków Częstochowa, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Antonín Továrek

Hergot, Šťastný, ten váš článek je po stránce pravopisné a stylistické spíš nešťastný. Největší perlu jste dal do úst Ríšovi: Jsou to lidi z masa kostí... Kdyby Zbrojovka hrála tak, jak vy píšete, tak je to už včil 0:1!

Neděle, 28. srpna 2022, 00:11Odpovědět

Brno čeká fotbalový svátek. Zbrojovka se před vyprodaným stadion utká se Slavií  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.