Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Zbrojovka hlásí posilu do ofenzivy. Do Brna přichází z mistrovské Plzně záložník Falta

Fotbalisté brněnské Zbrojovky získávají před nadcházející prvoligovou sezonou zvučnou posilu. Kádr doplní záložník Šimon Falta, jenž přichází do Brna z mistrovské Plzně na roční hostování. Devětadvacetiletý hráč je v pořadí třetí posilou týmu z moravské metropole před novým ligovým ročníkem.

Falta strávil většinu kariéru v olomoucké Sigmě, kde patřil ke stálicím mužstva. Díky svým výkonům si řekl v zimě 2021 o angažmá v Plzni. Na západě Čech se ale ofenzivnímu záložníkovi příliš nedařilo. Po přestupu nastoupil v dresu Viktorie k šestadvaceti zápasům a v polovině uplynulého ročníků zamířil do ostravské Baníku, kde si rovněž neřekl o stálé místo v sestavě. Fotbalista se 186 ligovými starty se nyní pokusí oživit kariéru v Brně, kam přichází na roční hostování.  

S trenérem už jsme se stihli pobavit o mé roli a ještě o tom určitě mluvit budeme. Mé vytížení v Plzni by asi nebylo takové, i proto jsem zvolil tuhle cestu. Věřím, že se nám bude dařit, budeme úspěšní a nebudeme hrát v dolních patrech tabulky," řekl na klubovém webu Zbrojovky Falta. 

Falta uvedl, že se těší na novou výzvu v kádru nováčka. Působení mu usnadní i fakt, že v kabině Brňanů má několik známých, které si pamatuje z angažmá v Olomouci či Plzni. V minulosti hrál v týmu s Jakubem Řezníčkem, Stanislavem Texlem nebo Jan Hladíkem. Neznámou je pro hráče s dvěma reprezentačními starty trenér Brna Richard Dostálek, pod nímž zatím ještě nepůsobil. 

„Jsme nesmírně rádi, že v Šimonově osobě získáváme zkušeného a kvalitního hráče, využitelného na více pozicích v záloze, primárně na levém kraji,“ sdělil  kouč Dostálek, jenž uvažuje o tom, že novou akvizici nasadí už do sobotního utkání proti Slovanu. 

Falta je v pořadí třetí posilou Brna před novou sezonou. Tým doplnil už dříve jednatřicetiletý obránce Josef Divíšek, který posledních pět ročníků strávil v dresu Slovácka, a třiatřicetiletý defenzivní univerzál Róbert Matejov, jenž přišel ze Zlína. Naopak v Brně smlouvu nedostane útočník Jakub Yunis a stoper Michal Jeřábek, kteří byli ve Zbrojovce na testech. Naopak Brňané stojí o záložníka Denise Granečného, jenž se trenérskému štábu Brna při testech zamlouval. O smlouvě s bývalým hráčem ostravského Baníků nyní klub jedná. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Plzeň

Štítky Brno, Plzeň, Fotbal, Přestupy, Zbrojovka, FC Zbrojovka Brno, Šimon Falta, FC Viktoria Plzeň, Richard Dostálek, FC Baník Ostrava, Česko, SK Sigma Olomouc, 1. FC Slovácko, FC Fastav Zlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka hlásí posilu do ofenzivy. Do Brna přichází z mistrovské Plzně záložník Falta  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.