Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zbrojovka zvládla šlágr s Opavou, o vítězství rozhodl Zavadil

, aktualizováno 1. srpna 2021, 23:08

Fotbalisté brněnské Zbrojovky zvítězili ve druhém kole národní fotbalové ligy na domácím hřišti nad Opavou 2:1. Vítěznou branku vstřelil v 83. minutě hry z pokutového kopu třiačtyřicetiletý záložník Pavel Zavadil, jenž přišel do Brna před sezonou právě ze slezského celku.

Brno začalo aktivně, ale žádná z příležitostí nevedla k vážnějšímu ohrožení hostující branky. Naopak z gólu se jako první radovali Slezané, když brněnský Štěrba zahrál v pokutovém území rukou a sudí Hocek nařídil v patnácté minutě duelu penaltu. K míči se postavil Matěj Helešic a střelou k levé tyči překonal Berkovce. Opavští mohli po brance hned navýšit skóre, ale rychlý brejk zastavila obrana Brna v čele s Berkovcem. Ve třiatřicáté minutě mohli znovu žlutomodří odskočit do dvoubrankového vedení. Zblokovanou střelu Holíka zastavil skvělým zákrokem brněnský gólman. Brňané zahrozili v první půli nejvíce ke konci poločasu, kdy Štepanovský už obešel brankáře Digaňu, ale míč na brankové čáře odkopli stopeři Opavy. 

Do druhého dějství vstoupilo Brno aktivně. V 51. minutě se už v Králově Poli fanoušci radovali z branky Řezníčka, gól ale kvůli ofsajdu neplatil. Poté hrozili zejména Slezané. Jenže střely Janoščína a Holíka lapil Berkovec, který byl nejlepším hráčem domácích. Nevyužité šance Opavu musely mrzet, protože Zbrojovka svoji příležitost v 61. minutě využila. Po centru Štepanovského se dostal k míči Jan Moravec a vyrovnal stav utkání. Nerozhodný stav i přes velkou šanci opavského Kadlece trval až do 83. minuty, kdy rozhodčí nařídil po faulu na Řezníčka penaltu pro domácí. Pokutový kop bezpečně proměnil Pavel Zavadil, který balon napálil doprostřed branky.

Skóre 2:1 nakonec vydrželo do konce zápasu, a tak si Brňané připsali další tři body do ligové tabulky. Celkem jich má tým trenéra Dostálka na kontě šest a společně s Duklou, Spartou B a Jihlavou zůstává zatím v letošním ročníku druhé ligy stoprocentní. V minulém kole zvítězilo Brno v Táborsku. Naopak Opava zůstává ve spodních patrech tabulky. S jedním bodem se nachází na jedenáctém místě. Brno příští kolo hraje na půdě Prostějova. Opava se střetne doma s Vyškovem.

Fanoušci v Drnovicích viděli remízu 

Ve druhém kole národní ligy nastoupily již včera další dva jihomoravské celky. Vyškov se střetl na domácím hřišti v Drnovicích s Líšní. Zápas si nenechalo ujít 1 800 diváků, kteří nakonec viděli remízu. Brňany poslal do vedení ve 32. minutě Milan Lutonský. Líšeňský hráč si zpracoval centr vzduchem od Matocha a připravil si křižnou střelu mimo dosah Šustra. Vyškov se dočkal vyrovnání až v devadesáté minutě. Bod ligovému nováčkovi zařídil Ahmed Fofana, jenž hlavou usměrnil balon do sítě k velké radosti domácích fandů srovnal skóre na 1:1. 

Líšeň má po remíze na kontě čtyři body a je na šestém místě tabulky. V příštím kole bude na domácím hřišti usilovat o další body proti Ústí nad Labem. Vyškov má jeden a drží se na dvanácté pozici. Další zápas odehrají svěřenci Trousila v Opavě.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FCZ BRNO

Štítky Fotbal, Brno, Zbrojovka, Opava, Národní liga, SFC Opava, FC Zbrojovka Brno, Pavel Zavadil, Vyškov, 1. FK Drnovice, Matěj Helešic, AC Sparta Praha, FK Dukla Praha, Líšeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka zvládla šlágr s Opavou, o vítězství rozhodl Zavadil  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.