Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Historický úspěch. Fotbalisté Líšně skončí v národní lize na druhém místě

, aktualizováno 18. května 2021, 16:01

Historický úspěch slaví fotbalisté Líšně, kteří obsadí v letošním ročníku národní ligy druhé místo. Stříbro si pojistili díky pondělní výhře 1:0 v domácím utkání s Ústím nad Labem. O jedinou branku zápasu se postaral útočník Martin Zikl. V příštím ročníku se navíc svěřenci trenéra Valachoviče utkají i se Zbrojovkou. Městský rival totiž sestoupil z nejvyšší soutěže do druhé ligy.

Fotbalisté Líšně měli před utkáním 24. kola o motivaci postaráno. Nejen že bojovali o druhou příčku v lize, ale navíc klub ze severních Čech ještě v historii neporazili. Po většinu zápasu měli "marvani" převahu. V dobrých šancích se ale neprosadil Pašek ani Silný. Ani hosté nebyli bez příležitostí. Nejvíce Brňanům zatrnulo při střele ústeckého Koubka, jehož ránu vytěsnil brankář Veselý. 

V druhém poločase se Brňané dočkali kýženého gólu. Paškův centr si našel ve vápně Silný, jenž i s trochou štěstí překonal Tvrdoně. Hosté po inkasované brance zvýšili úsilí a hnali za vyrovnáním. Domácí obrana však odolala a ubránila těsný náskok. Brňané si tak mohli společně s 200 diváky na tribunách užít radost nejen z výhry, ale také oslavit historicky nejúspěšnější sezonu v historii klubu. Líšeňští obsadí po letošním ročníku druhé místo. Nic na tom nezmění ani zbývající dva zápasy, které mají Brňané před sebou. V příštím kole míří svěřenci trenéra Valachoviče na hřiště Hradce Králové, který letos ovládl druhou ligu a postupuje do nejvyšší soutěže. Sezonu pak zakončí Brňané před domácími fanoušky v neděli 31. května proti Třinci. 

Městské derby i souboje v Drnovicích

Zatímco na východním předměstí Brna se slaví, v Králově Poli, kde hraje své domácí zápasy Zbrojovka, se smutní. Brňané totiž po roce mezi elitou sestupují. Společně s nimi opouští ligu také Opava. O třetím sestupujícím se rozhodne mezi Teplicemi a Příbramí. Příští sezona tak nabídne brněnské derby. Kromě toho dojde patrně i na konfrontaci s dalším jihomoravským celkem. Druhou ligu zřejmě doplní Vyškov, jenž hraje domácí utkání na stadionu v Drnovicích, kde ještě před několika lety hrálo nejvyšší soutěž místní FK. Naopak z druhé ligy mizí po roce Blansko, které kvůli finančním důvodům vzdalo účast v soutěži. 

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Fotbalový klub Líšeň

Štítky Fotbal, Národní liga, Líšeň, Zbrojovka, Vyškov, fotbalista, soutěž, Brno, FK Ústí nad Labem, Martin Zikl, FC Zbrojovka Brno, 1. FK Drnovice, FK Teplice, FC Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Historický úspěch. Fotbalisté Líšně skončí v národní lize na druhém místě  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.