Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Zbrojovka prohrála na Slovácku 2:4 a vzdaluje se jí záchrana

Fotbalisté Slovácka porazili ve 28. kole první ligy nováčka Brno 4:2. Tým z Uherského Hradiště vedl v první půli po trefách Marka Havlíka a Milana Petržely 2:0, za hosty snižoval Luděk Pernica z pokutového kopu a po přestávce vyrovnával Peter Štepanovský. Domácí ale góly Vlastimila Daníčka z penalty a střídajícího Václava Jurečky během čtyř minut strhli výhru na svoji stranu.

Slovácko se po dvou porážkách v Praze na Spartě a s Pardubicemi vrátilo na vítěznou vlnu a upevnilo si čtvrté místo v tabulce. Šestnáctá Zbrojovka prohrála podruhé za sebou a na patnácté Teplice, které drží poslední nesestupovou pozici, má stále čtyřbodovou ztrátu. V neděli se soupeři utkají na jižní Moravě.

Domácí vstoupili do zápasu aktivně a už po deseti minutách byli odměněni. Čermák fauloval na hranici pokutového území Klimenta. Exekuce přímého kopu se ujal Havlík a kolem dvoučlenné zdi nachytal střelou i gólmana Berkovce a svým prvním gólem v sezoně otevřel skóre.

Brno pak na chvíli převzalo otěže zápasu, několikrát se dostalo na dostřel, nejblíže ke gólu měl brejk Reitera, ale jeho střela skončila nad.

Jenže Zbrojovka si nepohlídala rychlé brejky domácích. Po jednom z nich naservíroval Sadílek míč Petrželovi, který prokličkoval mezi stopery, obešel i gólmana a mazácky si na své konto zapsal svůj jubilejní 50. ligový gól.

Ve dvou momentech se pak ukázal gólman Slovácka Nemrava. Nejprve bravurně zlikvidoval hlavičku Záhumenského, ale pak v rohu šestnáctky nesmyslně fauloval Hladíka. Z nařízené penalty nekompromisně snížil Pernica.

Po přestávce Brno navázalo na útočnou aktivitu ze závěru poločasu. Růsek poslal jemný centr do šestnáctky, kde ho zpracoval Štepanovský a vyrovnal.

Slovácko se ale rychle vrátilo do vedení. Souboj Dreksy s Klimentem po konzultaci s videorozhodčím posoudil hlavní sudí Berka jako penaltový a Daníček se ze značky pokutového kopu nemýlil. Výhru pak pojistil střídající Jurečka. Slovácko si taktickým výkonem vítězství pohlídalo a oplatilo Zbrojovce porážku z prosince.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FB FCZ BRNO

Štítky Brno, Fotbal, Slovácko, Kliment, 1. FC Slovácko, FC Zbrojovka Brno, Milan Petržela, Marek Havlík, Václav Jurečka, Luděk Pernica, Peter Štepanovský, Vlastimil Daníček, AC Sparta Praha, FK Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka prohrála na Slovácku 2:4 a vzdaluje se jí záchrana  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.