Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Zbrojovka se rozhodla snížit hráčům platy, fotbalisté souhlasili

Brněnská Zbrojovka se rozhodla vzhledem k aktuálně probíhající pandemii koronaviru a s ní spojeným přerušením sezóny snížit hráčům a realizačnímu týmu platy, hráči souhlasili. Na podobném postupu se v minulých týdnech domluvila i hokejová Kometa.

Snížení platů se netýká jen hráčů, ale i realizačního týmu, včetně sportovního ředitele. Opatření bude platit do doby, než se začne opět hrát. „Jedná se o poměrné snížení platů hráčů a členů realizačního týmu, mnou počínaje, a je odvislé od výše platu. Kluci to jednohlasně podpořili a přistoupili na to dobrovolně, což je pro nás důležitý signál, že táhneme opravdu za jeden provaz. Hráči si uvědomují, jak je vážná situace a že je potřeba si dočasně utáhnout opasky,“ uvedl sportovní manažer Tomáš Požár. 

Kabina s rozhodnutím žádný problém neměla, naopak. Dobré vztahy hráčů s klubem vyzdvihl i kapitán Pavel Eismann. „Jednoznačně jsme s tím souhlasili. Majitel se o nás stará, máme skvělý servis a všechno, co se řekne, platí. Vedení pro nás dělá maximum a tento vstřícný krok je to nejmenší, co můžeme na oplátku udělat my, aby se nám dýchalo trochu líp. Situace je nesmírně vážná, nikdy taková nebyla, a v kabině to pochopili všichni. Tuhle těžkou dobu musíme přečkat a jak to půjde, zase to nakopnout a rvát se o postup,“ prohlásil Eismann.

Italský mistr snížil platy, slovenský oznámil bankrot

Krok, ke kterému přistoupila Zbrojovka, není výjimečný ani jinde v Evropě. Platy svým hráčům snížil v posledních dnech například italský mistr Juventus Turín či nově Inter Milán. Na druhou stranu ne všude probíhalo jednání mezi hráči a klubem bez problémů. Na konci minulého týdne oznámil sedminásobný slovenský mistr MSK Žilina hráčům snížení platů o 80%. Poté, co se hráči obrátili na hráčskou asociaci, oznámil klub výpověď celému týmu a bankrot.

Ohodnoť článek

Foto Zbrojovka Brno

Štítky zbrojovka, snížení platů, koronavirus, pandemie covidu-19, Pavel Eismann, Tomáš Požár, Juventus FC, FC Internazionale Milano, FC Zbrojovka Brno, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka se rozhodla snížit hráčům platy, fotbalisté souhlasili  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.