Počasí dnes32 °C, zítra35 °C
Úterý 13. srpna 2024  |  Svátek má Alena
Bez reklam

Podle starosty Ivančic se podpora sportovní mládeže vyplácí. Vznikají u nás talenty, říká po výhře Krejčíkové

Vítězství ivančické rodačky Barbory Krejčíkové ve dvouhře ve Wimbledonu znamená, že dlouhodobá práce s mládeží a její finanční podpora se Ivančicím na Brněnsku vyplácí, řekl v sobotu po finále starosta města Milan Buček. Tenistku plánuje pozvat na ivančickou pouť, která se bude konat za dva týdny.

„Je to samozřejmě fenomenální úspěch, který ukazuje, že i skromná a sympatická holka z malého města na Moravě může vyhrávat ve sportovním světě, kterému vládnou peníze. Pro naše město to znamená, že se nám vyplácí dlouhodobá práce s mládeží napříč sporty, protože sportovní talenty od nás se objevují i v jiných sportech,“ uvedl starosta města Milan Buček (Vančáci).

Jako příklad uvedl fotbalistu Adama Hložka z Leverkusenu, který se zúčastnil letošního Eura. „Ač žádný z našich sportovních klubů nehraje velkou soutěž, talenty od nás se objevují v reprezentacích. A vítězství ve Wimbledonu je jen třešnička na pohádkovém dortu,“ řekl Buček, který finále sledoval doma.

Čerstvou wimbledonskou vítězku plánuje oslovit s pozváním na Svatojakubskou pouť v Ivančicích, která se bude konat o posledním červencovém víkendu. "Moc by se nám líbilo, kdyby nám přivezla ten krásný talíř ukázat na pódiu, i když je mi jasné, že by ho nejraději vzala jen na kurt a ukázala dětem," uvedl starosta s odkazem na skromnost Krejčíkové.

Brněnská rodačka Krejčíková vyhrála Wimbledon. Paoliniovou porazila po třech setech

Tenistka Barbora Krejčíková, která celý život pobývá na jihu Moravy vyhrála poprvé v kariéře Wimbledon ve dvouhře. Osmadvacetiletá hráčka porazila ve finále na londýnské trávě turnajovou sedmičku Jasmine Paoliniovou z Itálie 6:2, 2:6, 6:4. V...

Osmadvacetiletou tenistku však čeká od 27. července olympijský turnaj v Paříži, kde bude s Kateřinou Siniakovou obhajovat zlato ve čtyřhře. Přihlášena je také do dvouhry.

Krejčíková vyhrála Wimbledon ve dvouhře poprvé. Ve finále porazila turnajovou sedmičku Italku Jasmine Paoliniovou 6:2, 2:6, 6:4 a v singlu získala druhý grandslamový titul po vítězství na Roland Garros 2021. Napodobila loňský triumf Markéty Vondroušové. Z českých tenisek získaly v minulosti wimbledonský titul také dvojnásobná šampionka Petra Kvitová a bývalá trenérka Krejčíkové Jana Novotná.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Wimbledon

Štítky sport, tenis, Wimbledon, finále, Krejčíková, Ivančice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podle starosty Ivančic se podpora sportovní mládeže vyplácí. Vznikají u nás talenty, říká po výhře Krejčíkové  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.