Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Ledová plocha v Rondu se dočká potřebných oprav. Náklady přesáhnou padesát milionů

Městská společnost Starez-sport opraví za více než 50 milionů korun ledovou plochu v hale Rondo, kde hrají své domácí zápasy hokejisté Komety Brno. Práce začnou po ukončení nynější sezony v polovině května a potrvají čtyři měsíce, řekla mluvčí společnosti Michaela Dittrichová.

Obnova ledové plochy nebyla součástí rekonstrukce haly v roce 2010, je tam více než 20 let stará technologie. „Stávající plocha je za hranicí své životnosti a způsobuje časté komplikace. Sondy zjistily, že jsou pod ní ještě dvě starší plochy chlazení a celý okruh nejenže nedostatečně chladí, ale je extrémně energeticky náročný. Dochází rovněž k zavzdušňování plochy, její nedostatečná rovinatost a složitý systém původních rozvodů způsobují horší přenos chladu,“ sdělila Dittrichová.

Hokejové Rondo dostalo po dvaceti letech nové chlazení. Ušetří na energiích

Brněnská hala Rondo se po více než dvaceti letech dočkala nové strojovny chlazení. Městská společnost Starez Sport, jež má sportoviště ve správě, investovala do rekonstrukce přes třicet milionů korun. Díky modernizaci bude stánek hokejové Komety...

Práce budou zahrnovat odstranění původních ledových ploch do hloubky 65 centimetrů, vybudování nové betonové plochy včetně technologie chlazení i úpravu přívodního energokanálu. „Nutná je také oprava a zvětšení sněžné jámy,“ dodala mluvčí.

Do Ronda zatéká, zjistili v Brně. Opraví střechu čtyřicetileté haly

Přes třiadvacet milionů korun plánují v Brně investovat do opravy střechy haly Rondo. Aréna, která v moravské metropoli hostí sportovní utkání už přes čtyři desítky let, má problémy s prosakováním vody skrze střešní konstrukci.

Z nákladů přibližně 54 milionů korun uhradí 14 milionů Starez-sport, zbytek pokryjí peníze z města. Podporu schválili radní na svém jednání v tomto týdnu. Souhlasili také s dotací přesahující čtyři miliony korun pro areál Tesla na Lesné, kde je bazén, sportovní hala, gymnastický sál či klubovna, a tři miliony korun pro sportovní areál v Družstevní ulici.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto STAREZ

Štítky Rondo, hala, hokej, led, opravy, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ledová plocha v Rondu se dočká potřebných oprav. Náklady přesáhnou padesát milionů  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.