Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Běžci v Brně vyběhli na vrchol nejvyšší české budovy. Zdolali 631 schodů

Třicet pater a 631 schodů překonali účastníci netradičního závodu v Brně. Šestý ročník závodu Schody AŽ nahoru se uskutečnil v brněnské AZ Tower. Akce v nejvyšší budově republiky přilákala i světové jedničky žebříčku Towerrunning World Association (TWA), což přispělo ke kvalitnímu souboji sil.

Závodu v Brně se zúčastnilo zhruba sto padesát běžců, na které po zdolání všech překážek čekala v cíli originální medaile a památeční fotografie z vrcholu brněnské AZ Tower. „Jsme spokojeni s účastí i úrovní závodu,“ okomentoval závod jeho ředitel Aleš Čtvrtníček.

Vítězové Sabina Fiantová a Viktor Novotný se kromě prvních míst pyšní také tituly mistry republiky, jelikož běh spadal pod sportovní asociaci TWA. Celkovými vítězi se potom v konkurenci běžců z celého světa stali Štefan Štefina a Kamila Chomaničová ze Slovenska.

Podle Čtvrtníčka organizátory těší, že se na akcích pravidelně setkávají výkonnostní běžci s hobby účastníky a porovnávají své síly. Další brněnský běh, který pořádá skupina Běhej Brno, se uskuteční v polovině října.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Schody AŽ nahoru

Štítky Běh, AZ Tower, Brno, Schody

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Běžci v Brně vyběhli na vrchol nejvyšší české budovy. Zdolali 631 schodů  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.