Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Brno vyhlíží svátek baseballu. Ve městě vypukne mistrovství Evropy

Významná sportovní podívaná se uskuteční v Brně, kam v září zamíří nejlepší baseballové týmy z Evropy. Na stadionech brněnských Draků a Hrochů se odehrají finálová klání, na něž pomýšlí i čeští reprezentanti. Ti věří, že před domácím publikem si dokráčí pro medaili.

Mistrovství Evropy v baseballu se vrací do České republiky, která turnaj hostí již po třetí v historii. O pořadatelství se podělí pět měst v čele s Brnem, kde se odehrají finálová klání. Kromě moravské metropole hostí nejlepší evropské nadhazovače, chytače či pálkaře také Třebíč, Blansko, Praha nebo Ostrava, kde hrají základní skupiny čeští reprezentanti. Nejlepší výběr tuzemských hráčů doufá, že zápasy zvládne a postoupí na finále do Brna, kde zabojuje o medaile.

Nejlépe se čeští sportovci na mistrovství Evropy umístili na čtrvtém místě a na posledních třech turnajích se drží na páté příčce. „Samozřejmě to nebude vůbec snadné, protože hrát před domácím publikem je náročné. Musíme proto zapracovat i na psychické stránce. Věřím ale, že nám fanoušci pomohou. Je to náš sen, který chceme proměnit ve skutečnost,“ sdělil trenér domácí reprezentace Pavel Chadim z Brna.

V Česku baseball dosud nepatří mezi hojně sledované sporty. V posledních letech se ale situace zlepšuje. Zvláště po letošním úspěchu v Tokiu, kde se utkaly nejlepší výběry světa na turnají World Baseball Classic.

I proto domácí družstvo doufá, že fandové si cestu do hlediště najdou v hojném počtu. „Uděláme maximum, abychom splnili sen několika baseballových generací, mezi kterými jsem byl i já jako hráč,“ uvedl Chadim.

Letošní Eurobase doprovodí tři ambasadoři, mezi které patří hokejista Martin Erat, oštěpař Jan Železný a baseballista Martin Červenka. S pomocí maskotů divákům přiblíží pravidla baseballu. Český tým se utká o postup ve skupině A na hřišti v Ostravě, kde proti němu bude stát tým z Rakouska, Řecka a Španělska. Na finálové zápasy se mohou Brňané těšit na domácích stadionech týmů Draků a Hrochů Brno.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Baseball Czech/Facebook

Štítky baseball, Mistrovství Evropy, Česká republika, Brno, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno vyhlíží svátek baseballu. Ve městě vypukne mistrovství Evropy  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.