Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Brno staví nové sportoviště. Ve Vodově ulici vyroste už třetí hala na míčovky

Sportovní komplex na Vodově ulici v Brně se rozroste o v pořadí už třetí halu. V prostorech navržených pro míčové sporty plánuje město kromě tréninků pořádat i mezinárodní utkání. Fanoušci házené nebo basketbalu by si v hale mohli zahrát už na konci příštího roku. Radnice nyní vybrala firmu, kterou stavbou pověří.

Výstavbu sportoviště, které vyjde město na sto milionů korun, odklepli brněnští radní na jednání v minulém roce. Nyní vedení města vybralo firmu, která halu postaví. „Ve výběrovém řízení bylo podáno devět nabídek. Nejvýhodnější nám zaslala společnost MORAVOSTAV Brno,“ řekl náměstek primátorky René Černý (ANO).

V pořadí se bude jednat o třetí halu, která v královopolském areálu, v jehož blízkosti se nachází i fotbalový stadion, vyroste. Podle primátorky Markéty Vaňkové (ODS) je ale stavba pro rozvoj brněnského sportu zásadní. „V areálu Vodova je o současná sportoviště obrovský zájem a kapacitně už klubům a dalším zájemcům nestačila. Díky nové hale se rozšíří možnosti pro trénink mládeže, a především se nám otevře cesta k pořádání mezinárodních mistrovství a dalších významných sportovních akcí,“ vysvětlila.

Sportovní část haly má rozměry 49,7 metrů na 29,7 metrů, což odpovídá požadavkům pro házenou či florbal. Kromě samotné haly se počítá s budováním zázemí, jako jsou toalety, kanceláře, šatny či skladové prostory. Součástí stavby jsou také nové přípojky, výstavba zhruba třiceti parkovacích míst a také úprava areálového osvětlení.

Hala bude disponovat i teleskopickými tribunami až pro 250 diváků. Měly by se zde kromě tréninků konat i zápasy, především ve florbalu, volejbalu, házené, futsalu a basketbalu. „Jedním z cílů města je uspořádat v Brně mistrovství světa v basketbalu juniorek pro rok 2025 a kadetek pro rok 2026,“ dodal radní Brna pro oblast sportu Tomáš Aberl (TOP 09).

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stazez sport

Štítky hala, sport, Vodova, míčové sporty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno staví nové sportoviště. Ve Vodově ulici vyroste už třetí hala na míčovky  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.