Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Ve Vyškově opraví bikrosovou dráhu, aby mohli pořádat profesionální závody

O závodníky na bikrosové dráze se bojí ve Vyškově. Trať proto upraví kvůli špatnému stavu třetí zatáčky, která neodpovídá požadavkům a jezdci v úseku z kola často padají. Na sportovišti přibudou také obtížnější prvky pro zkušenější sportovce, v lokalitě se tak budou moct pořádat závody, jako je republikové mistrovství.

Po vylepšené bikrosové dráze se projedou závodníci ve Vyškově nedaleko vodní plochy Jandovka. Na současném stavu areálu bikrosařům vadí zejména třetí zatáčka, která má hliněný povrch, malý poloměr a podle jezdců je také nízká. 

Ačkoliv k pádům dochází při tomto sportu často, trať i tak musí splňovat určené parametry a sportovcům umožnit předjíždění. První dvě zatáčky problém s výškou ani poloměrem nemají, navíc je jejich povrch ze zámkové dlažby. Na vině je až ta poslední. „Neodpovídá požadavkům na regulérnost, neumožňuje bezpečné předjíždění a je zdrojem pádů v tréninku a při závodním zápolení. Zároveň způsobuje vyjetí jezdců mimo vyznačenou dráhu, což může vést k diskvalifikaci ze závodu,“ popsal potíže ředitel Správy majetku města Vyškova Jaroslav Hastík.

Šotolinová BMX dráha v jihomoravském okresním městě se skládá ze čtyř rovinek a tří zatáček a je dlouhá 350 metrů. Ze startovacího pahorku s hydraulickou rampou může vyjet až osm sportovců. I přesto se ale ve vyškovském areálu nepořádají soutěže vyšší kategorie. K takovým závodům je nutné, aby dráha obsahovala jednu rovinu s profesionální sekcí.

Právě i do toho se při rekonstrukci pustí dělníci. Provozovatel rozdvojí třetí rovinu na dvě části tak, že po pravé se budou prohánět zkušenější jezdci, kteří narazí na obtížnější prvky. Levá pak bude jednodušší pro mladší kategorie. „Úpravou traťového prvku se zároveň zjednoduší údržba a zvýší atraktivnost dráhy. Je to další krok k postupné modernizaci trati,“ doplnil vyškovský místostarosta Roman Celý (KDU-ČSL).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Vyškově opraví bikrosovou dráhu, aby mohli pořádat profesionální závody  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.