Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Zbrojovka se topí ve výsledkové krizi. Prohrála doma s Hradcem

, aktualizováno 8. dubna 2023, 18:25

Fotbalisté brněnské Zbrojovky nezvládli duel šestadvacátého kola nejvyšší soutěže, když na domácím hřišti podlehli Hradci Králové 1:2. Hosté zápas rozhodli ve druhém poločase a poprvé od konce února naplno bodovali. Naopak Brno prohrálo potřetí v řadě, kvůli čemuž se stále více namáčí do boje o sestup.

„Votroci“ vyhráli po čtyřech kolech a v neúplné tabulce se posunuli na sedmé místo. Ligový nováček je po třetí porážce v řadě třináctý a zůstává s pouhými 12 body nejslabším týmem na domácím hřišti.

Východočeši přijeli bez Kučery a Kodeše, které vyřadily karetní tresty, ale i bez nemocného trenéra Miroslava Koubka. Do brněnské sestavy se po dvou měsících vrátil záložník Souček, ale po půlhodině musel kvůli obnovenému zranění hřiště opustit.

Oba týmy čekaly na vítězství už od konce února a větší snahu ukončit nepovedenou sérii v úvodu projevovali hosté. Jejich centrům před branku ale chyběla větší přesnost, zato hned při prvním rohovém kopu domácích propadl míč k volnému Allimu a nigerijský záložník vstřelil svůj třetí gól v ligové sezoně. Další šance měl nejlepší ligový střelec Řezníček, ale v dobrých pozicích dvakrát vysoko přestřelil.

Pět minut před přestávkou na druhé straně centroval Matěj Koubek, Vašulín v pádu míč dobře netrefil, ale i malá změna směru oklamala brankáře Berkovce a míč doskákal do sítě mimo jeho dosah. Hradecký útočník tak svůj 50. zápas v nejvyšší soutěži ozdobil pátým gólem v tomto ligovém ročníku. V závěru poločasu se brankář hostů Bajza vytáhl při tvrdé Ševčíkově střele.

Hodně aktivní Alli si chtěl po přestávce pádem v šestnáctce vymodlit penaltu, ale u rozhodčího neuspěl. V 52. minutě se opřel do míče hradecký Ryneš a z 30 metrů ho poslal přesně pod břevno. Mezi střelce se zapsal v této sezoně nejvyšší soutěže potřetí. I na druhý gól přihrál Koubek.

Hradec pak pozorně bránil a nepustil soupeře do větší šance, všechny střelecké pokusy zadáci zblokovali a brankář Bajza byl skoro bez práce. Zápas tak skončil stejným výsledkem jako na podzim v Mladé Boleslavi. Brno nedokázalo Hradec Králové porazit od roku 2014 už v pěti ligových zápasech.

FC Zbrojovka Brno 1:2 (1:1) - FC Hradec Králové

Branky: 19. Alli - 40. Vašulín, 52. Ryneš.

Rozhodčí: Všetečka - Pečenka, Kotalík - Kocourek. Diváci: 3155.

Žlutá karta: Texl, Alli - Kubala, Klíma, Harazim, Dvořák.

FC Zbrojovka Brno: Hrabina, Šural, Tijani, Hlavica (78. Fousek) - Texl (78. Blecha), Souček (34. Hladík) - Alli, Falta, M. Ševčík - Řezníček. Trenér: Dostálek.

FC Hradec Králové: Bajza - Klíma, Čech, Smrž - Harazim, Rada, Pudhorocký (83. Dvořák), Ryneš - Kubala (90.+1 Trusa) - Matěj Koubek (74. Leibl), Vašulín. Trenér: Hejkal.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Zbrojovka Brno

Štítky Brno, Zbrojovka, fotbal, sport, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka se topí ve výsledkové krizi. Prohrála doma s Hradcem  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.