Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jižní Morava nalije miliony do oprav sportovišť

Jihomoravská sportoviště dostanou od kraje přes osmdesát milionů korun. Finance poputují na rekonstrukci stávajících hřišť i vybudování nového zázemí pro mladé sportovce. Podpora pomůže proměnit například orlovnu v brněnské Líšni nebo tenisový areál v Pohořelicích na Brněnsku.

Finanční injekci pro jihomoravská sportoviště schválili ve čtvrtek krajští zastupitelé. Ještě z letošního rozpočtu vyčlení kraj celkem 12,5 milionu korun, které mezi potřebné areály rozdělí. Většina podpory poputuje k pětici projektů, jež uspěly u Národní sportovní agentury. 

„Aby mohly získat dotaci, tak jim posíláme deset procent nutné spoluúčasti. Z krajského rozpočtu proto posíláme ještě letos 8,4 milionu a díky tomu se do sportovní infrastruktury v regionu dostane dalších 72,3 milionu z agentury," řekl hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL). 

Peníze na rekonstrukci tak dostane orlovna v brněnské Líšni a zafinancuje se také rozšíření běžeckého oválu Atletického klubu Hodonín, jehož areál poničilo řádění tornáda. Krajské peníze pokryjí rovněž opravy kabin pro mladé fotbalisty v brněnských Soběšicích, budovy TJ Lodní sporty Brno a nové tenisové kurty vyrostou u sokolů v Pohořelicích.

Další tři miliony korun pošle jižní Morava zpětně na pořádání sportovních akcí a drobné projekty. „Stejně tak pomůže s přípravou dvaceti aktivním reprezentantům České republiky v individuálních olympijských sportech, respektive individuálních paralympijských disciplínách nebo v tanečním sportu," uvedla mluvčí Krajského úřadu Jihomoravského kraje Alena Knotková s tím, že investice vyjdou na 1,2 milionu korun.

Ohodnoť článek

Foto Město Hodonín

Štítky oprava, rekonstrukce, sportoviště, jižní morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbyšek Zabloudil

Po dnešní cestě do práce, po neuklizených chodnících a silnicích, bych uvítal raději jejich úklid, jak to dříve bývalo zvykem.

Pátek, 16. prosince 2022, 08:23Odpovědět

Jižní Morava nalije miliony do oprav sportovišť  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.