Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bruslařům v Brně začala sezóna. Zasportují si na ledu i umělém povrchu

S příchodem prvních mrazů začalo v Brně období ledního bruslení. Zatímco na kluzišti Lesná s umělým povrchem už bruslaři řádí týden, největší brněnská ledová plocha v areálu Vodova otevře své brány o víkendu. Ještě déle si počkají milovníci kluziště za Lužánkami.

Kluziště Lesná v brněnské ulici Milénova je přes rok obyčejné dětské hřiště u školy, začátkem listopadu se ale každoročně mění v plochu se zázemím pro bruslaře. Hokejisty a bruslaře láká na umělý led, díky kterému mohlo kluziště otevřít bez ohledu na podmínky počasí.

„Umělá plocha zaručuje neomezenou bruslařskou sezónu, minimální údržbu a dlouhou životnost. Na ploše se bruslí stejným způsobem a se stejným vybavením jako na vodním ledu. Bruslaři však ocení fakt, že pády méně bolí a plocha nestudí. Oproti klasickému ledu má také nulovou spotřebu elektrické energie a vody,” uvedl za dodavatelskou firmu Glice Tomáš Paleček.

Další kluziště brzy v provozu

Brňany začne v sobotu 26. listopadu lákat také největší městské kluziště Vodova a o něco později, ve čtvrtek 1. prosince, přivítá první návštěvníky také ledová plocha nedaleko lužáneckého parku. „Obě kluziště poslouží převážně v dopoledních hodinách jako tréninkové plochy hobby hráčům hokeje. V rámci výuky je budou moci využívat také školy, které platí za vstup výhodnější ceny,“ popsala mluvčí společnosti Starez Sport, která obě plochy spravuje, Michaela Dittrichová.

Lepší ozvučení i nová pokladna

Kluziště Vodova si letos pro své návštěvníky rovněž připravilo několik novinek, jako je například kvalitnější ozvučení ledové plochy i šaten pro více zábavy při bruslení. „Na stejném kluzišti přibyla druhá pokladna, díky níž budou zájemci trávit delší dobu na ledě než ve frontě,“ sdělila Dittrichová s tím, že venkovní areály Vodova i Lužánky zůstanou lidem otevřené do února příštího roku.

Na Moraváku se letos nebruslí

Stejně jako loni bude letos chybět ledová plocha pod sochou markraběte Jošta na Moravském náměstí, která se nejen kvůli drahým energiím neotevře. „Pro kluziště bychom museli zajistit kompletně nové dřevěné pódium pod celou plochou brusláku, což by bylo nákladné. Dalším důvodem jsou rostoucí ceny energií, které jsou nutné například pro chlazení ledové plochy,“ řekla Drbně mluvčí městské části Brno-střed Kateřina Dobešová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Středisko volného času Lužánky

Štítky lední bruslení, Starez Sport, Brno, HC Kometa Brno, ledová plocha, Lužánky, Michaela Sejnová, Jošt Moravský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bruslařům v Brně začala sezóna. Zasportují si na ledu i umělém povrchu  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.