Počasí dnes6 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Brněnské volejbalistky sní o titulu. Vyzbrojily se hráčkami z Balkánu

Chceme titul, hlásí brněnské volejbalistky z Králova Pole, kterým loni pohár pro vítěze unikl jen těsně. V nové sezóně svěřenkyně Erika Nezhody doufají, že jim ligový triumf neunikne. Dopomoci k tomu mají i dvě nové posily z Bulharska a Srbska.

Zatímco loni si volejbalistky vybojovaly Český pohár a stříbrnou medaili v extralize, v letošní sezóně mají ty nejvyšší ambice. „Navazovat na minulou sezónu samozřejmě nebude vůbec snadné, naše medailové cíle totiž byly směřované až k tomuto roku. Co se týká našeho stříbrného úspěchu v extralize, letos bychom chtěli zabojovat o titul,“ sdělil nový hlavní trenér volejbalistek Erik Nezhoda, který v předchozích letech působil jako asistent hlavního kouče.

Kromě extraligových zápasů a Českého poháru čeká jeho svěřenkyně také návrat do volejbalové Evropy, v prosinci se totiž v poháru CEV Cup střetne Královo Pole s řeckým týmem ze Soluně. „Moc si přeji, aby letošní sezóna byla minimálně tak úspěšná, jako ta předchozí. Po této stránce je tlak na hráčky i trenéra opravdu velký,“ svěřil se před startem sezóny prezident klubu Richard Weisner. První ze série zápasů čeká volejbalistky tento týden v Liberci.

Tým se obrnil zahraničními posilami

„Součástí týmu holek jsou nově také dvě zahraniční hráčky, bulharská univerzálka Simona Nikolova a srbská blokařka Andjela Stojkovic. Obě jsou to špičkové volejbalistky, které jsme rádi přijali,“ řekl Drbně Weisner, který má sám největší očekávání od talentované Stojkovic. „Zatím mám pocit, že mezi nás holky skvěle zapadly. Obě se navíc snaží učit česky, aby prolomily jazykovou bariéru. Simona si s sebou na tréninky dokonce nosí i český slovník,“ popsala Drbně kapitánka A-týmu Daniela Digrinová.

Roli kapitánky, jež jí zůstala už z minulého roku, přijala Digrinová s motivací i obavami. „I když nejsem typický lídr, který na hřišti přispívá body nebo řídí hru, snažím se být holkám oporou, trochu je usměrňovat a podporovat,“ přiznala Digrinová. Složení zbytku týmu dozná jen několik změn. Smečařkami budou Pavlíková a bukovská, kapitánka Digrinová se objeví na liberu a blokařkami budou Hrušecká s Koulisiani.

Na nahrávce bude znovu kubánská volejbalistka Gretel Moreno. „Pro nás bylo mimořádně důležité jí podepsat ještě na další sezónu, protože byla dominantní hráčkou extraligy a pokud se o někom z Brna hodně mluvilo, byla to právě Moreno,“ vysvětlil trenér Nezhoda.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Volejbal, Extraliga žen, Český pohár, KP Brno, volejbalista, Balkán, Královo Pole, Bulharsko, Srbsko, trenér, Evropa, Volejbal Brno, Soluň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské volejbalistky sní o titulu. Vyzbrojily se hráčkami z Balkánu  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.