Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Tragédie pro český motosport. Zemřel šestnáctiletý talent Gurecký

, aktualizováno 8. února 2022, 10:40

Byl jedním z největších motocyklových talentů v Česku, na stroj usedl už ve čtyřech letech a první závod absolvoval na brněnském okruhu. Při tréninku včera tragicky zahynul teprve šestnáctiletý zlínský rodák Jakub Gurecký.

Život mladého sportovce vyhasl po pondělní nehodě v uzavřené hale na Slovensku. Při tréninku narazil jezdec do tvrdé překážky a na místě zemřel, uvedl k tragické události web Motormix. Nadějný sportovec byl mistrem České republiky v závodech na minibiku či vítězem německého šampionátu ADAC. Loni se účastnil evropského závodu Northern Talent Cup, který ovládl.  

Mladý talent závodil za juniorský tým brněnského automotodromu. „Celý kolektiv Automotodromu Brno, členové akademie a kolegové z týmu vyjadřují hlubokou upřímnou soustrast rodině," uvedl dnes mluvčí Petr Boháč.

Na dobrého přítele a sportovního kolegu zavzpomínal na sociálních sítích také český motocyklový závodník Filip Řeháček„Odpočívej v pokoji, kamaráde! Nechce se mi tomu věřit, nemám slov. Upřímnou soustrast rodině a blízkým. Snad jsi na lepším místě," napsal k archivním fotografiím ze společných závodů.

Jakub Gurecký se narodil roku 2005 ve Zlíně a kromě motosportu se v minulosti věnoval také lyžování. V akrobatickém lyžování a alpských disciplínách reprezentoval svůj kraj na Olympiádě dětí a mládeže. Jeho velkým snem bylo dostat se do třídy Moto3 Mistrovství světa silničních motocyklů.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv Jakub Gurecký

Štítky gurecký, motosport, tragédie, úmrtí, Jakub Gurecký, Česko, ADAC, Slovensko, Olympiáda dětí a mládeže, Masarykův okruh, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragédie pro český motosport. Zemřel šestnáctiletý talent Gurecký  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.