Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Brně zemřel bývalý cyklistický mistr světa Ivan Kučírek

Ve věku pětasedmdesáti let zemřel dnes v Brně dlouholetý cyklistický reprezentant a trojnásobný mistr světa v tandemech Ivan Kučírek, který startoval na třech olympiádách a čtrnácti mistrovstvích světa. Patřil k nejúspěšnějším českým dráhařům historie. O Kučírkově úmrtí informoval jeho přítel Jiří Mikšík, rovněž dlouholetý reprezentant.

Rodák z Břeclavi cyklisticky vyrostl ve Favoritu Brno, kde mu pomohl na světové výsluní trenér Jaromír Žák. První z jedenácti titulů mistra republiky ve sprintu vybojoval Kučírek v šestnácti letech a už o rok později se na mistrovství světa a olympijských hrách v Tokiu probojoval do čtvrtfinále.

Nejlepšího výsledku v individuálním sprintu dosáhl Kučírek v roce 1971 v italském Varese, kde na MS vybojoval bronz. V semifinále ho těsně porazil tehdejší král sprintu Daniel Morelon.

Tři tituly mistra světa v tandemech vybojoval Kučírek až na sklonku bohaté kariéry začátkem 80. let společně s Pavlem Martínkem, s nímž získal i dvě stříbrné medaile. Ve sbírce má ještě jedno stříbro s Milošem Jelínkem z roku 1976.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Český svaz cyklistiky

Štítky Sport, cyklistika, Kučírek, úmrtí, Brno, Ivan Kučírek, olympijské hry, Jiří Mikšík, sprint, Jaromír Žák, Daniel Morelon, Tokio, Pavel Martínek, Miloš Jelínek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně zemřel bývalý cyklistický mistr světa Ivan Kučírek  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.