Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Na jihu Moravy jsou výborné podmínky pro lyžování, o víkendu bude na sjezdovkách narváno

Podmínky pro lyžování v areálech v Jihomoravském kraji jsou podle jejich provozovatelů stále výborné. Někde je vylepšil i přírodní sníh. O víkendu, který je prodloužený o dnešní pololetní prázdniny, očekávají zvýšený zájem o lyžování.

Předchozí víkend lyžování na jihu Moravy pokazilo počasí, především v neděli, kdy silně foukalo. Například v Hodoníně u Kunštátu na Blanensku kvůli tomu nebyly vleky nějakou dobu v provozu. „Měli jsme výpadky proudu, rozhodovali jsme se, jestli areál neuzavřít úplně. Ale nakonec jsme lyžovali, zájem ze strany lyžařů byl, přestože nižší, bylo to znát," uvedl za areál Vlastimil Jílek. Výrazně lepší by to podle něj mohlo být o nastávajícím víkendu. Podmínky pro lyžování jsou podle něj stále ideální.

Na svahu leží 50 a více centimetrů sněhu, připadl i nějaký přírodní. „Navíc máme i dostatečné zásoby sněhu ještě na hromadách, třeba i čtyři až pět metrů vysokých," uvedl Jílek. V Hodoníně u Kunštátu se lyžuje ve všední dny od 9:00 do 20:00, o víkendech se začíná o hodinu dříve. 

Ideální podmínky pro lyžování nabízí i areál v nedaleké Olešnici. „Máme tu čerstvě napadnutý prašan, okolí sjezdovky je krásně bílé, svítí sluníčko, lyžovačka ideální," uvedl za areál Jiří Kotlán. I zde leží na svahu 50 a více centimetrů sněhu. A také zde očekávají po návštěvnicky slabším minulém víkendu hojnou návštěvnost. Areál má otevřeno ve všední dny od 9:00 do 20:00, o víkendu otevírá o hodinu dříve.

Výborné lyžařské podmínky slibuje i areál v Němčičkách na Břeclavsku, kde se lyžuje na svahu mezi vinohrady. „Podmínky jsou teď ideální, máme tvrdší sníh. Přírodní sice nijak zvlášť nenapadl, ale to vůbec nevadí, sněhu máme dostatek," uvedl za areál Jaroslav Stávek. Na svahu leží kolem 40 centimetrů sněhu. Sjezdovka má otevřeno ve všední dny od 9:00 do 19:00, o víkendu se ale kvůli dopoledním lyžařským kurzům obvykle začíná lyžovat ve 13:00. O tomto víkendu však kurzy nejsou v plánu, veřejnost si tak může přijít zalyžovat už od 9:00.

Lyžuje se i ve Filipově údolí na Hodonínsku. V provozu jsou všechny tři vleky, podle webu areálu na svahu leží 30 až 75 centimetrů sněhu. Otevřeno je denně od 9:00 do 20:00.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Jihomoravský, lyžování, sjezdovka, Morava, svah, Jihomoravský kraj, Hodonín, Kunštát, okres Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Moravy jsou výborné podmínky pro lyžování, o víkendu bude na sjezdovkách narváno  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.