Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mladí tenisté stále bojují o účast na Wimbledonu. I v novém roce pokračuje Race to Wimbledon

Na krytých tenisových dvorcích klubu Lob S.A. Bohnice se opět roztočila kola série tenisových turnajů pro mládež Race to Wimbledon 22, kde mladí tenisté bojují o hodnotné ceny pro nejlepší v rámci hodnocení celé tour, ale také o možnost vyhrát zájezd do Wimbledonu 2022 pro dvě osoby v každé věkové kategorii.

Víkendového programu se zúčastnilo celkem 91 startujících

Obě dvě kategorie byly hojně obsazeny, takže se víkendového programu zúčastnilo celkem 91 startujících. V kategorii starších žákyň (G 14) své prvenství z prvního turnaje Software One tour obhájila Bella Dirlbeck z domácího Lobu, když ve finále porazila svoji týmovou kolegyni a kamarádku Nairu Novotnou ve dvou vyrovnaných setech 7:5 a 6:4. Cestu do finále ale Bella neměla snadnou. Již v prvním kole se musela vypořádat s velice těžkou soupeřkou. Byla jí finalistka z minulého turnaje Františka Nováková (Lob S.A. Bohnice), která vítězce turnaje podehla až v super tie breaku, když první dvě sady trvaly téměř dvě hodiny a obě skončily v poměru 7:5, respektive 5:7. Isabella poté musela překonat ještě jednu těžkou překážku v podobě semifinálové protivnice. Adéla Teiralová z Meteoru Praha také vzdorovala téměř dvě hodiny, aby posléze podlehla 2:6, 6:2 a 0:1.

Drbna je mediálním partnerem unikátního projektu Race to Wimbledon.

To singly chlapců (B 14) v rámci Total service tour přinesly očekávané vítězství nenasazeného Tomáše Fidlera (Lokomotiva Praha). Na nekompromisní los doplatil domácí Tobiáš Brettl, který se s Tomášem utkal již v osmifinále a podlehl hladce 0:2 na sety. O výkonosti vítěze celého klání svědčí i fakt, že následně vyřadil premianta prvního turnaje Matěje Kohlera z 1. ČLTK Praha, v semifinále domácího nasazeného Václava Severýna a ve finále nedal šanci prvnímu nasazenému Matyášovi Kolesárovi z TK SC mladá Boleslav. V žádném z těchto mačů přitom Tomáš neztratil nikdy více než tři hry.

Finálové debly a tour hráček do 18 let

Ve finálových utkáních deblů v obou kategoriích byly k vidění opravdu velice vyrovnané bitvy, které byly rozhodnuty až v super tie breacích. Mezi dívkami zvítězil pár Dirlbeck, Teiralová, který v prvním zápase vyřadil první nasazené Novotná, Petrásek (Meteor Praha). Závěrečný zápas turnaje skončil poměrem 7:5, 3:6, 1:0 v neprospěch druhých nasazených Nováková, Sejvalová (TK Chomutov), když o osudu utkání rozhodovaly opravdu až závěrečné míče a trimf mohl získat každý z obou zúčastněných párů. Finále deblistů se stalo kořistí prvních nasazených Brettl, Severýn, kteří neočekávaně porazili favority celého turnaje Fidler, Kohler 7:5, 4:6 a 1:0.

Scan service tour hráček do 18 let (G 18) měla na pořadu již třetí podnik série. Konečnou vítězkou se v klubovém finále stala Klára Podškubková, která porazila až ve třetí zkrácené sadě svoji jihlavskou souputnici Michaelu Palánovou výsledkem 6:4, 0:6, 10:7. Dorostenci v rámci Com-Sys Trade tour odehráli rovněž třetí turnaj. Ve finále singlů zvítězil první nasazený Jan Fáček (Sparta Praha), který vybojoval prvenství nad Matoušem Kovačkou (Sokol Říčany) v poměru 6:0 a 6:2. Za zmínku stojí urputný boj Bartoloměje Šusty (F. H. TK Dobřichovice) v semifinále právě proti Fáčkovi. Po vyhrané první sadě Bárt vedl 2:1 a 40:0 při Honzově servisu, který byl pod hrozbou penalizace ztrátou fiftýnu. Hráč Sparty ale v tu chvíli předvedl nevídaný kousek, když v následujících pěti výměnách dal čtyři esa, z toho jedno při druhém podání, a jeden bod přímo po podání. Ale ani tato situace nepřinesla jednoznačné překlonění průběhu ve prospěch pozdějšího vítěze. Utkání došlo do třetí zkrácené sady, kde Bárt vedl 7:4, aby následně odvracel mečbol za stavu 9:10. Sám neproměnil vítězný úder za stavu 11:10 a nakonec se z celkové výhry radoval Jan Fáček po výsledku 13:11 v super tie breaku.

Soutěž o výlet na Wimbledon 2022

Deblové soutěže se staly kořistí páru Jan Fáček, Šimon Šmejkal (Tesla Pardubice) po vítězství nad Jakubem a Danem Voleskými (Hamr) v poměru 6:3, 7:5 respektive Podškubková, Palánová, které porazily dvakrát 6:3 Švíglerovou a Šturcovou z LTC Modřany 2005.

Do 16. ledna probíhá sms soutěž, ve které může kdokoliv vyhrát jeden z poukazů pro dvě osoby k návštěvě Wimbledonu 2022. Stačí odeslat sms v hodnotě 10 korun na telefonní číslo 900 11 10 a odpovědět na otázku týkající se Race to Wimbledon. Všichni týdenní vítězové obdrží věcné ceny a z nich budou na závěrečné květnové show vylosováni tři šťastlivci, kteří obdrží zajímavé hodnotné ceny. Otázku najdou zájemci zde.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jiří Knížek

Štítky tenis, úspěch, mládež, turnaj, Lob S.A. Bohnice, Praha, Wimbledon, finále, Bohnice, tenista, soutěž, FK Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí tenisté stále bojují o účast na Wimbledonu. I v novém roce pokračuje Race to Wimbledon  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.